Endonezya'da mutlaka görmeniz gereken yerler

Endonezya'da gezilecek yerler yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran tarihi tapınaklar ve masmavi uzayıp giden okyanuslara bakan manzaralara sahip doğal güzelliklerden oluşuyor.

Endonezya'da mutlaka görmeniz gereken yerler
Endonezya'da mutlaka görmeniz gereken yerler
GİRİŞ 01.09.2021 16:10 GÜNCELLEME 01.09.2021 16:10 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Endonezya'da gezilecek yerler tarihi tapınakları ve doğal güzellikleri en güzel hali ile sizlere sunuyor. En kalabalık ülkelerden biri olan Endonezya 250 milyondan fazla nüfusa sahip ve bu nüfusun yüzde 98'i de Müslüman. Bali'de Hindu dini yaygın olup her yerde tarihi ve yeni tapınaklar bulunsa da Endonezya'nın şehir merkezlerinde mutlaka camiler de boy gösteriyor. Hem de öyle güzel mimariye sahip ki bu camiler hayran kalmamak elde değil. Aynı anda 300 bin kişinin namaz kılabildiği devasa büyüklükte mimariye sahip camiler bulunduğu gibi sadeliği ile göze çarpan ibadet yerleri de var. Bali'de yer alan tapınaklar da ayrıca yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelebilmeyi başarmış görülmeye değer tarihi kalıntılar olarak sizleri bekliyor.

 

 

Endonezya şehir manzarası

Endonezya gezi rehberinde ihtiyacınız olan tüm bilgileri aşağıda verdik. Endonezya nerede, Endonezya'ya nasıl gidilir ve Endonezya'da ne yenir? Endonezya mutfağı Asya mutfağını en iyi görebileceğiniz ülkelerden biri. Masaların birinci yiyeceği pirinç lapası olurken renkli salatalar ve deniz ürünleri de olmazsa olmaz burada. Endonezya'nın yüzde 98'lik kesiminin Müslüman olduğunu söyledik. Bu yüzden diğer Asya ülkelerinden farklı olarak kesinlikle helal ürünler tüketmeye özen gösteriyorlar. Otellerde de helal ürünlerle yapılan yemekler servis ediliyor. Müslümanların yurt dışına çıktıkları zaman en çok zorluk yaşadığı helal yiyecekler bulma konusu oluyor. Bunu Endonezya'da yaşamayacaksınız. Otellerde de helal tatil kavramı kapsamında hizmet verildiğinden herkesin özel yaşam alanları bulunuyor. Aileler için mahrem şekilde dizayn edilen odalar sadece ailelerin keyifle vakit geçirebileceği havuz ve dinlenme alanları sunuyor. HalalBooking Endonezya'nın İslami otellerini sizlere sunuyor. Burada yer alan otellerden istediğinizi seçerek otelin özelliklerini de site üzerinden inceleyebilirsiniz. Rezervasyon ve otelde yer ayırtma işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Endonezya'da gezilecek tüm güzel köşeler sizleri bekliyor.  

 

 

ENDONEZYA'DA GEZİLECEK YERLER 

1-İSTİKLAL CAMİ

Endonezya İstiklal Camii

Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi İstiklal Camii ve aynı anda 300 binden fazla kişi namaz kılabiliyor. 250 milyonluk nüfusun içerisinde yüzde 98'i Müslüman olan halkın vakitlerde doldurduğu bu cami Endonezya bağımsızlığını temsilen yapılmış ve adı bu yüzden İstiklal Camii olarak adlandırılıyor. Endonezya gezisinde mutlaka ziyaret ederek içerisini gezmenizi tavsiye ediyoruz. Mimarisi ve içerisinde süslemeler,işlemeler hayran bırakacak kadar güzel. 

Camii içinde dev demir 12 sütun görünüyor. Peygamber Efendimiz’in doğumuna dikkat çekilmiş bu sütunlarla. Ayrıca cami 5 katlı yapılmış İslam’ın beş şartına dikkat çekilmesi için. Tek bir minare yapılmış ki Allah'ın birliğini simgelemesi için. Kubbesinde ise 45 metre çapında detay bulunuyor. Bu da Endonezya'nın 1945 yılında kazandığı bağımsızlığına dikkat çekmek için düşünülmüş. Yedi kapılı girişi bulunuyor cennetin yedi kapısını simgelenmiş. Bunun gibi birçok detay yer alıyor camide. Büyüklüğü ile herkesi meraklandıran cami mimarisi ile de görülmeye değer bir eser. 

Dünyayı Geziyorum ekibi camiyi sizler için böyle görüntülüyor. 

2-BALİ 

Bali manzarası

Daha çok balayı çiftlerinin uğrak yeri olan Bali herkesin mutlaka ziyaret ettiği tatil yerlerinden biri. Hinduizm’in baskın olduğu adada özerk yönetim var. Adım başı her yerde tapınak görebilirsiniz. Hindular ve Müslümanlar burada beraber yaşayabiliyor ve ibadetlerini kendi ibadethanelerinden yapıyorlar.  

Bali’de gezilecek yerler bir yanda masmavi denizi sunuyor sizlere bir yanda ise yemyeşil doğayı seriyor önünüze. Gezerken başka bir dünyaya ışınlanmış hissini de yaşamamak elde değil. Farklı canlı türlerini görürken tarihi tapınakları gezebilir ve Maymun Ormanlarında maymunların kanunları öğrenebilirsiniz. Leke Leke Şelalesi ise doğanın içerisinde cennetten bir parça gibi görünüyor.  

Daha önce sizler için Bali’de gezilecek yerleri tüm detayları ile hazırladık. Bu güzel tatil adasına dair Bali gezi rehberini buradan okuyabilirsiniz.  

3-YOGYAKARTA  

Yogyakarta tapınak bölgesi

Bali’den sonra en fazla turist çeken yerlerden biri de Yogyakarta oluyor. Okunuşu ise ‘Jogjakarta’ olan bu kent muazzam bir yer. Endonezya'nın en güzel manzaralarını burada görebilirsiniz. Tatil için tercih edebileceğiniz bu yerde 4 gün geçirmek yeterli olacaktır. Kalibiru Ulusal Parkı manzarasında fotoğraf çekilerek unutulmaz karelerde elde edebilirsiniz. Endonezya'da turistik her yerde fotoğraf çekilmek gelenek adeta. Son zamanlarda turist sayısı azalsa da milyonlarca turistin akın ettiği bu yerlerde fotoğraf çekilmek ücretli.  

Endonezya’nın ikinci büyük tatil yerine dair daha detaylı bilgiyi bir yerde topladık. Yogyakarta gezi rehberini buradan okuyabilirsiniz.  

4-LOMBOK  

Lombok Adası

Bir başka tatil yeri de Lombok Adası oluyor. Diğer yerler gibi masmavi deniz manzarasına bakan doğal güzellikteki gezi adreslerini görmeye keşfetmeye değer buluyor giden her turist. Türkiye’den de sayıca fazla turist çeken bu yere Endonezya gezisinde mutlaka gitmelisiniz. Çok güzel gezi noktaları bulunan adada, herkesin hayran kaldığı diğer bir yer Rinjani Dağı. Volkanik bir dağ olan bu yer görmeye değer bir manzara sunuyor sizlere. Ayrıca Lombok yöntem merkezi olduğu için burada kraliyete ait saraylar da bulunuyor. Mimarisi çok sade olan saraylar belirli günlerde ve saatlerde ziyarete açık. Ana saray binasının yakınında bulunan kraliyet ailesinin dinlenme alanı olan Su Sarayı ise yüzyıllara uzanan tarihi ile herkesin ilgisini çeken bir yer.  

Lombok’ta gezilecek daha çok yer var. Lombok gezi rehberini buradan okuyabilirsiniz.  

5- GİLİ ADALARI 

Gili Adaları Endonezya’da gezilecek en güzel adalar takımı diyebiliriz. Buradaki gezi yerleri tarihi binalardan oluşmuyor. Sadece masmavi uzayıp giden deniz var. Ancak ıssız adalar odluğu için kimse yok ve sessiz. Sadece turlarla gelen turistler Gili Adalarında bulunuyor. Birkaç kişi dışında gözlerden ırak stresinizi atabileceğiniz güzel bir yer olarak mutlaka gidilesi adalardandır. Dört takım adayı da gezdiren turlar bulunuyor. Bir gün boyunca bu yerleri gezerek denizin keyfini çıkartmak ve sessizlikle keyiflenmek mümkün.  

6-UBUD PENGLİPURAN KÖYÜ  

Endonezya’da gezilecek yerler içinde güzel bir adres de burası oluyor. Köyde halkın geleneksel yaşamını görmek mümkün. Çok güzel Endonezya yaşam kültürünü, evlerini görebileceğiniz gibi yerli halk ile tanışma fırsatı da elde edebilirsiniz. İnsanları sıcak kanlı ve çok iyiler. Güler yüzle sizi karşılayıp kültürlerini anlatmaktan çekinmeyeceklerdir. Hindulara ait tapınakların da bulunduğu bu yerde geleneksel evleri gezerken irili ufaklı eski yeni tapınaklara da rastlayabilirsiniz. Çok tanrılı bir din odluğu için 350’den fazla tanrıları bulunuyor ve hepsi için ayrı ayrı tapınak inşa etmişler. Bu dini inanç gereği de tarihi tapınakların varlığını ortaya çıkartmış.  

Bu güzel köye dair detayları Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için böyle görüntüledi.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

7-CAKARTA  

Ülkenin başkenti olan bu yerde gezmek ayrı bir deneyim sunacak ve güzel gezi yerlerini burada da keşfedeceksiniz.  Endonezya’nın en büyük şehri olan bu yerde tarihi yerler daha fazla öne çıkıyor. Nüfusu 8,5 milyonun üzerinde olan şehirde Müslümanlar çoğunlukta yaşıyor.  

8-BOROBUDUR TAPINAĞI 

Borobudur Tapınağı

Yogyakarta’ya bir saat uzaklıkta yer alan bu tapınak bölgesi de çok eskilerden kalan tarihi bir değer. Günümüzde sadece turizm amaçlı hizmete açık. 100 yıl sadece restorasyonu sürmüş. Tapınaktaki bazı taşlar yöre halkı tarafından ev yapımında kullanılmak üzere sökülmüş. Yine de UNESCO’nun miras listesinde yer alan bu yer görmeye değer muazzam bir yapı. Dünyadaki en büyük tek parça tapınak olma özelliğine sahip.  

9-KAWAH IJEN KRATERİ 

Kawah Ijen

Endonezya’da gezilecek yerler içerisinde güzide adreslerden biri de bu krater oluyor. Doğanın muhteşem olgusunu görmek isteyen herkes mutlaka buraya da uğramalı. Dünyanın en büyük asit gölü burası. Uzun ve zorlu bir yürüyüşün ardından burada gölün manzarasını seyredebilirsiniz. Maske takmanızda fayda var. Sülfür kokusundan korunmak için maske şart. Sülfür asidi burada yaşayan halkın da geçim kaynağını oluşturması sebebiyle çok önemli.  

ENDONEZYA OTELLERİ 

Endonezya'daki oteller

Genel olarak tatil ülkesi odluğunu belirtmiştik. Buradaki oteller mahremiyete çok önem veriyor ve büyük ölçüde helal ürünlerle yapılan yemeklerini servis ediyor. Ülke Müslüman olduğu için bunu her yerde görebilirsiniz. Endonezya otelleri sadece muhafazakâr aileler için değil mahremiyetine önem veren, ailesi ile baş başa kalmak isteyen, kalabalık ortamlardan uzaklaşmak isteyen herkesin tercih edebileceği oteller oluyor. HalalBooking sitesi de bu otelleri sizlere bir arada sunuyor. Otellerin yıldızlarını kontrol edebilir, fotoğraflardan nasıl olduğuna bakabilir ve tüm özelliklerini de görebilirsiniz. Çok güzel bir Endonezya tatili yapmak için Hala Booking’den otelinizi seçebilirsiniz.  

ENDONEZYA’DA NE YENİR? 

Endonezya yemekleri

Endonezya'da ne yenir denildiğinde yöresel malzemelerle yapılan yiyecekler ilk sırada geliyor. Özellikle her öğünde renkli salatalar ve pirinç lapası olmazsa olmaz. Mutlaka pirinç lapası bulunuyor sofralarda. Deniz ürünlerinden yapılan salatalar da en çok tüketilen besinlerden. Ayrıca diğer malzemelerle de çok güzel ana yemekler ortaya çıkıyor. Bu yemeklerde de yine yöresel bitkiler, sebzeler kullanılıyor. Kahvaltıda ise mutlaka sofrada meyve bulunuyor. Öğlen yemekleri ve akşam yemekleri tofu, pirinç, diğer malzemelerle yapılan yemeklerden oluşuyor. Çorbalar ise önünüze istediğiniz malzemelerle servis ediliyor ve siz kendiniz çorbanızı yapıyorsunuz. Bu yöresel kültürler yemeklerde karşınıza daha farklı olgularla çok çıkıyor. Endonezya yemek kültürü sizi şaşırtacak.  

Endonezya’da ne yenir daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.  

ENDONEZYA’DA NEREDE? 

Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da bulunan bir ülke. 14 binden fazla adadan meydana gelen bir ülke. Adalar ülkesi denilebilir.  

ENDONEZYA’YA NASIL GİDİLİR? 

Endonezya'ya nasıl gidilir?

Endonezya’ya gitmek için İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunuyor. Bu uçuşlarla Cakarta’ya inebilirsiniz. Ayrıca ülkede yirmiden fazla havalimanı bulunduğu biliniyor. Bu havalimanlarından birini de tercih edebilir gideceğiniz yere göre uçuş tercih edebilirsiniz.  Endonezya vize istemeyen ülkelerden biri odluğu için vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz harika bir yerdir.  

ENDONEZYA’YA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Her zaman yağışlı bir iklimi bulunuyor Endonezya'nın bu yüzden buraya havanın daha iyi odluğu ve muson yağmurlarının etkisini göstermediği bir zamanda gitmek gerekiyor. Nisan ile Eylül arası dönem ise kurak geçiyor. Bu dönemde gezinizi gönlünüzce yapabilirsiniz. Bu ayların aralığında seyahat tarihinizi seçebilirsiniz. Ekim ve mart ayları arasında ise dinmeyen yağmurlar sizi karşılar. Kuraklık döneminde asla yağmur olmayacak diye bir şart yok. Burası tropikal bir iklime sahip yer bu yüzden zamansız yağmurları göreceksiniz.  

250 milyondan fazla nüfusu bulunmasına rağmen Endonezya’da Corona virüs tespit edilmedi. Ancak dünyanın her yerinden her yıl milyonlarca turist ağırlayan Endonezya bu yıl turizm açısından darbe yedi diyebiliriz. Büyük ölçüde turist sayısını Çin’den alan ülkeye her yıl en az 2 milyon Çinli turist geliyordu. Bu yıl (2020) bütün rezervasyonlar iptal edildi. Virüsün yayılmaması adına atılan bu adım bir önlem olarak iyi ancak Endonezya’da geçimini turizmle sağlayan kişiler için kötü oldu. Ülke ekonomisi sadece turizmden 500 milyon dolar zarara uğradı.  

YORUMLAR 1
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Tavsiye ederim. Muhtesem bir Ülke. Benim en cok hosuma Lombok ve Gili Adalari gitmisti. Insanlarida cok cana yakin.
    Cevapla