Koronavirüs vakasının görülmediği 10 ülke

2019 yılının Aralık ayında Çin'de başlayan yeni tip koronavirüs salgını, neredeyse dünyanın her köşesine yayıldı. Son günlerde salgın etkisinin azalmasıyla seyahat kısıtlamaları kalktı fakat tatilciler, güvende hissetmek için tercihlerini koronavirüs vakası görülmeyen ülkelerden yana kullanmak istiyor. Dünyanın her yanına yayılan koronavirüsün ulaşmadığı sadece 10 ülke kaldı.

Koronavirüs vakasının görülmediği 10 ülke
Koronavirüs vakasının görülmediği 10 ülke
GİRİŞ 26.08.2020 16:33 GÜNCELLEME 26.08.2020 16:33

Çin'de başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, tüm ülkelerde büyük kayıplara neden oldu. Neredeyse dünyanın her köşesine bulaşan koronavirüsün dünya üzerinde ulaşmadığı sadece 10 ülke kaldı. Son günlerde salgın etkisinin azalmasıyla seyahat kısıtlamaları kalktı fakat tatilciler, güvende hissetmek için tercihlerini koronavirüs vakası görülmeyen ülkelerden yana kullanmak istiyor. Koronavirüs vakasının görülmediği bu ülkelerde izole bir şekilde gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz. 

İşte dünya üzerinde koronavirüs vakasının görülmediği ülkeler...

PALAU

Büyük Okyanus'un güneyinde, Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde 250 adadan meydana gelen Palau, turizm ve balıkçılığın yoğun olarak yapıldığı doğası bozulmamış ülkelerden biri. Tropikal iklimin görüldüğü adalarda pek çok otel seçeneği de mevcut.

MİKRONEZYA

Pasifik Okyanasu'nun  batısında yer alan Mikronezya, 607 adacıktan meydana gelmiş mavinin tüm tonlarına sahip görülmeye değer destinasyonlardan biri. Yaklaşık 105 bin kişinin yaşadığı Mikronezya'da İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese olmak üzere 7 resmi dil kullanılıyor.

MARSHALL ADALARI

Havai ve Papua Yeni Gine arasında bulunan 31 adet yuvarlak ada grubu, 5 ada ve 1152 adet adacıktan oluşan ada devleti olarak dikkat çekiyor. Ada, ismini Britanyalı  kaptan John Marshall'dan alırken ABD, adada 67 kez nükleer bomba denemeleri yapmıştır.

NAURU

10 bin kişilik halkıyla dünyanın en düşük nüfüslu ülkesi olan Nauru, el değmemiş doğasıyla ve sadece 2 oteliyle turizmde yükselmeye aday ada ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor.

KİRİBATİ

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Kiribati, Büyük Okyanus'da bulunan ada ülkelerinden birisi. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Kiribati'de tropikal iklimim görülmesiyle yıl boyu sıcak ve nemli bir hava hakimdir.

SOLOMON ADALARI

Büyük Okyanus'un güneyinde 990'da fazla adadan oluşan Solomon Adaları, ılıman hava koşullarına sahip az nüfuslu ülkelerden biri olarak seyahat için tercih edilebilecek destinasyonlar arasında yer alıyor.

TUVALU

Büyük Okyanus'taki adaların bir diğer komşusu olan Tuvalu, 9 mercan adasından meydana gelmiş daha küçük bir ülkedir. Vatikan'dan sonra en az nüfusa sahip dünyanın ikinci bağımsız ülkesi Tuvalu'da başkent sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

SAMOA

Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan ada ülkesi Samoa'da 200 bin kişi yaşıyor.

VANUATU

Büyük Okyanus'ta volkanik kökenli bir oluşuma sahip olan Vanuatu adalar grubu, davullarla dans eden halkı nedeniyle en mutlu insanlar ülkesi olarak biliniyor. 83 adadan meydana gelen Vanuatu'yu vizesiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

TONGA

Resmi adı Tonga Krallığı olan ülke toplamda 177 adadan meydana gelmiş Büyük Okyanus ülkelerinden biridir. Aralık ve Nisan aylarında en sıcak günleri yaşayan Tonga, Mayıs ve Kasım aylarında ortalama daha serin hava şartlarına sahiptir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL