Dev kayanın üstünde tek başına yaşıyor

Gürcistan'da bir papaz, 40 metrelik kaya parçasının üzerinde tek başına yaşamını sürdürüyor

Dev kayanın üstünde tek başına yaşıyor
Dev kayanın üstünde tek başına yaşıyor
GİRİŞ 29.04.2021 16:53 GÜNCELLEME 29.04.2021 17:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

The Katskhi Dikit'i Gürcistan'ın batısında bir bölge olan Imereti'de bulunuyor. Yaklaşık 40 metre yüksekliğinde olan bu yapı Katskhura küçük nehir vadisinden görülebiliyor. Katskhi oldukça önemli bir manzaraya sahip olduğu için insanlar ona özel bir anlam yüklüyor.

Katskhi aslında doğal bir kireçtaşı sütunu. Bu tek parça anıtın en tepe kısmında bir manastır bulunuyor ve manastırda yalnızca bir kişi yaşıyor. O kişide Maxime Qavtaradze adında bir papaz.

Katskhi Dikit'in en tepe kısmındaki manastırda yaşayan Qavtaradze bu ilginç yerde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söylüyor.

Burası milattan sonra 6. ve 8. yüzyıl başlarında Hristiyan sofular tarafından kurulmuş bir yer olarak biliniyor ve buna inanılıyor. Bu eski sofu geleneğinin devam ettirileceğini söyleyen kişilerden biride Maxime.

Hatta Maxime Katskhi Dikit'inin üstünde yapılacak en son şeyin bu olacağını savunuyor. Katskhi Tanrı'nın bereketini temsil eden bir yer olarak düşünülmüş ve bu nedenle birçok ayin orada yürütülmüştü.

Dikitin ilginç hikâyesi ise şöyle; Burası milattan sonra 6. ve 8. yüzyıl başlarında Hıristiyan sofular tarafından kurulmuş bir yer olarak biliniyor ve buna inanılıyor. Bu eski sofu geleneğinin devam ettirileceğini söyleyen kişilerden biride Maxime. Hatta Maxime Katskhi Dikit'inin üstünde yapılacak en son şeyin bu olacağını savunuyor.

Katskhi Tanrı'nın bereketini temsil eden bir yer olarak düşünülmüş ve bu nedenle birçok ayin orada yürütülmüş. Hristiyanlığın gelmesiyle yeni bir görev edinen dikit artık bereketlilikle ilişkilendiriliyor.

Dikitin âlimler tarafından incelenmesi ise 1944 yılında yapılmış. Dikit konusundaki sistematik çalışmalar ise 1999 yılından sonra yürütülmüş. Ve bunun sonucunda bir zamanlar dikitin üzerinde bulunan yapılara ışık tutulmuş.

Bunlara ek olarak dikitte en son 2007'de küçük bir kireçtaşı tabakası keşfedildi. Bu tabaka üzerinde 13. yüzyıldaki eski yazı diline ait Gürcü alfabesiyle yazılmış bir yapıt bulundu. Ayrıca yazıt yerliler tarafından Katskhi Dikit'i için kullanılan diğer bir isim olan 'Hayat Sütunu'na gönderme yapmaktaydı. Bu ilginç yapı şu anda tarihi niteliğe sahip bir yer konumunda bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • bilgin insan 2 yıl önce Şikayet Et
    hayır ya o bir antik kiliseydi sonra adam almış ve kendi mülkü olmuş
    Cevapla
  • Pupa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman diyi m düşme
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    6. yüzyılda mı?
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Artik insanlardan ne çektiyse
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    o ev oraya nasıl yapılmış?
    Cevapla
  • Buse 3 yıl önce Şikayet Et
    çarklı bir asansörle taşınmış olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle