Onay verildi! Schengen bölgesine bir ülke daha ekleniyor

AB ülkeleri aldığı ortak kararla Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmasına onay verdi.

Onay verildi! Schengen bölgesine bir ülke daha ekleniyor
Onay verildi! Schengen bölgesine bir ülke daha ekleniyor
GİRİŞ 10.12.2021 09:31 GÜNCELLEME 10.12.2021 10:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB İçişleri Bakanları Toplantısı'nda alınan kararı, AB dönem başkanlığını yürüten Slovenya'nın İçişleri Bakanı Ales Hoj duyurdu.

Hoj, Hırvatistan'ın Schengen müktesebatının tümünü uygulamak için gerekli şartları yerine getirdiğine yönelik AB ülkelerinin mutabakata vardığını bildirdi.

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson da Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılması ve diğer Schengen ülkeleriyle sınır kontrollerini kaldırması, AB Konseyi'nin onayından sonra mümkün olabilecek.

HIRVATİSTAN 2013'TE AB ÜYESİ OLMUŞTU

Para birimi olarak euroya geçmeyi de isteyen Hırvatistan, 2013'te AB üyesi olmuştu. AB Komisyonu da 2019'da Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmak için gerekli şartları sağladığını açıklamıştı.

Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor. 60'tan fazla ülkenin vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. 100'ün üzerinde ülkenin vatandaşlarından ise vize talep ediliyor.

YORUMLAR 2
  • siha 2 yıl önce Şikayet Et
    AB en güçlüsü Almanya İngiltere AB 'den çıkmış yazılar ingilizce ve fransızca, ilginç
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce ve Fransızca dünya dilleri olduğu için olabilir mi acaba ? Kaç tane ülke İngilizce, kaç tane ülke Fransızca konuşuyor bi araştır istersen.
    Cevapla