Gül, çok ağır konuştu: İnsanları kesenler...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Malatya'da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle 3 yayınevi çalışanını boğazlarını keserek öldüren 5 sanığın tahliyesinden ciddi ölçüde rahatsızlık duyduğunu vurguladı.

Gül, çok ağır konuştu: İnsanları kesenler...
Gül, çok ağır konuştu: İnsanları kesenler...
GİRİŞ 10.03.2014 22:24 GÜNCELLEME 11.03.2014 07:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Gül, bugün eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Birdal, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İnsan Hakları ve Adalet Komisyonu Üyesi kimliği ile Köşk'e ziyarette bulundu.

İNSAN KESENLERİN TAHLİYESİ RAHATSIZ EDİCİ

Birdal, görüşmede insanlığa karşı suç olarak nitelendirdiği Zirve Yayınevi davasındaki tahliyelerle ilgili rahatsızlıklarını da aktardı. Birdal'ın aktardığına göre; bunun üzerine Gül de, toplumu rahatsız eden bu tahliyelerden kendisinin de rahatsız olduğunu açıkça dile getirdi.
Gül'ün, "İnsanları kesenlerin, dillerini kesenlerin 7 yıl sonra tahliyesi vicdanları rahatsız ediyor. Bunu giderecek düzenlemeler yapılmalı" dediği belirtildi.

7 MAHKUM AFFEDİLEBİLİR

Cezaevindeki hasta mahkumlarla ilgili Gül'e bilgi verdiklerini anlatan Birdal, "202 ağır olmak üzere 620 mahpusun raporlarını da ekte sunduk. Mahkumların affıyla ilgili prosedür beklenirken 14 kişi yaşamını yitirdi" dedi. Birdal, Gül'ün de, "İnsan hakları standartları bir ülkenin onurudur. Hasta mahkumlarla ilgili adli tıp sürecinde bürokrasiyi prosedürden kurtarmak gerekir. Bu konuda girişimde bulunacağım. Yasal düzenleme gerekiyor" dediğini belirtti. Birdal, haklarında Adli Tıp Raporu olan 7 mahkumla ilgili Gül'ün girişmelerini yoğunlaştıracağını belirttiğini aktardı.

FETHİYE OLAYI

Birdal, HDP binalarına yönelik saldırılar konusunda ise "Fethiye'de kaymakamın nezaretinde bir siyasi partinin tabelası indiriliyor ve bayrak dikiliyor. Normalleşmeye, gerilimin aşağı çekilmesine ihtiyaç duyulurken böyle bir şeyin toplumu daha da gerdiğini, yarın başka yerlerde de başka partilerin tabelalarının indirilmesiyle de karşılaşılabileceğini Cumhurbaşkanı'na ilettik" dedi. Birdal, Cumhurbaşkanı Gül'den bunlara dikkati çekmesini istediklerini söyledi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 34
  • Onur Mert 10 yıl önce Şikayet Et
    Katiller savunulamaz. Katilleri savunanları kınıyorum. Allah akıl ve fkir versin diyorum.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    peki o zaman... bunların adam kestiği b u kadar bariz!ise bu kadar emin! iseniz bun dan, bu insanlar hakkında neden yıllardır yargılanmadan hüküm giymeden kös kös yatıyor içerde ?ee bu paralel yapı türkiyeyi avrpa çizgisinden ayırdığı gerekçesiyle başbakana bunları yapmıyormu bu zaten Avrupa yargı normlarında olan bir kaide.sayın Abdullah gül size başbakanın noteri diyenlere bunun böyle olmadığını ispatlamanız için bu kadar kendinizle çelişmenize gerek yok!
    Cevapla
  • Çapul Cu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir solcu olarak söylüyorum. İki tarafın da(AKP-Cemaat) tavrından çok sıkıldık artık her şeyi işinize geldiği gibi söylüyorsunuz. 12 yıldır ülkeyi AKP yönetiyor 40 yıldır liberal demokratlar başta. 20 yıldır cemaat dershanelerinde zeki, beyinler yetişti ve dünyanın dörtbir tarafına yayıldı, siyasi ve ekonomik tümkilit noktalar sizde. Yeter artık yolsuzluğu, haksızlığı, usulsüz dinlemeleri ve yasa dışı görevi kötüye kullananları cezalandırın artık!! sırf sizin oy attığınız parti diye, sizin çıkarlarınız var diye veya sizin cemaatiniz diye yanlışı savunmayı bırakın. Siz bu ülkede çoğunluktasınız allah rızası için artık aklınızı başına alın. Siz fazlasınız, güç sizin elinizde biz isyan etmekten başka bir şey yapamıyoruz tek gücümüz bu! Bunu hepimiz için, ülkenin geleceği için hep yekün bir arada düşman olmadan kin gütmeden birlikte yaşayalım diye söylüyorum.
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    misyonerler adam öldürmekten daha kötü iş yapıyor. . utanmadan kapımıza kadar gelebiliyorlar. adam öldürmek öte tarafta müslüman çocukların gençlerin ayaklarını cehenneme kaydrmak ebediyyen yakmak. MÜSLÜMAN ÇOCUKLARI GENÇLERİ YAKMAK İÇİN SOKAKLARDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZEN MİSYONERLERE DUR DİYECEKMİSİNİZ PEKİ REİSİ CUMHUR?
    Cevapla
  • Murat Yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Para insanı değiştirir. Çok para tüm ideallerini unutturur, baktın ki yetkini kullanarak milyon dolarlar indirebiliyorsun, idealler bir kenara bırakılıp durum idare edilmeye çalışılır ne şiş yansın ne kebap misali, idealini terketmeyenlere de ADAM denir ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten refah artışı ve vergide adalet mesajı
Şampiyonluk maçına U-19 ile çıkmıştı: Hesaplarımız incelenebilir