Osman Boyraz'dan Leman Sam'a tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Leman Sam ve IŞİD aynı marjinal paralellikte durmaktadır.” dedi.

Osman Boyraz'dan Leman Sam'a tepki
Osman Boyraz'dan Leman Sam'a tepki
GİRİŞ 07.10.2014 15:02 GÜNCELLEME 07.10.2014 15:02

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, sosyal medya üzerinden kurban bayramı ile ilgili paylaştığı hakaret dolu tweetlerle Kurban kesenleri IŞİD'le bir tutan Leman Sam'a tepki gösterdi.

Toplumun yüzyıllardır sahiplendiği inanç ve değerlerin önemine dikkat çeken Boyraz, "Türkiye’de Kemalist, Solcu aydın ve sanatçılar denilince hala aklımıza toplumun temel inanç ve değerleriyle sorunlu insanlar aklımıza geliyorsa ortada ciddi bir problem var demektir. Yıllardır sanatçı titri ile toplumda öyle ya da böyle bir yeri olan Leman Sam’ın inanıp, inanmaması bir yana toplumun yüzyıllardır sahiplendiği temel inanç ve değerlerinden olan Allah için Kurban kesme ibadetine karşı alenen en marjinal söylemle tepki vermesi toplumumuz adına utanılacak bir durumdur." dedi.

LEMAN SAM AKLIN SINIRLARINI ZORLAMIŞ
Leman Sam ve  IŞİD aynı marjinal paralellikte durduğunu belirten Boyraz, "Batı Dünyasının adeta kodlayarak ve klonlayarak var ettiği ve İslam Dünyasına musallat ettiği IŞİD adlı marjinal bir örgütün eylem ve söylemlerini kendine referans alarak toplumun kahir ekseriyetinin en temel inanç ve değerlerine saldırmayı bir fırsat bilmiştir Leman Sam. IŞİD gibi İslam dünyasının tamamen dışladığı marjinal bir örgütle toplumumuzun yan yana anılması fecaatin boyutunu ortaya koyması bakımından anlamlıdır. Leman Sam’ın aklın sınırlarını zorlayarak böylesine toplum düşmanlığı barındıran söylemiyile kendini konumlandırdığı marjinallikle IŞİD gibi insanlık dışı eylemlerini sürdüren bir örgütün kendini konumlandırdığı marjinallik eşitlenebilir ancak. IŞİD’in insanlık dışı marjinal eylemleri bu zamana kadar bu toplumda olumlu bir karşılık bulmadığı ve bulamayacağı gibi Leman Sam’ın da toplumun inançlarına yönelik marjinal tepkileri bu toplumda karşılık bulmayacaktır. Leman Sam bu tür şartlı refleksli çıkışlarıyla ne ilktir, ne de son olacaktır. Leman Sam ve onun gibi marjinalliği bir duruş ve eylem biçimi olarak benimseyenlerin provokatif söylemleri toplumun basiretli ve ferasetli duruşuyla arzu edilen sonucu vermeyecektir." dedi.

"Leman Sam’ın bu provokatif açıklamalarıyla konumlandığı marjinalliğin IŞİD gibi marjinal örgütün konumlandığı marjinallikle aynı paralelde olduğu gerçeğini tüm toplumumuz en açık şekliyle görmüştür.  Şu gerçeği hepimiz aklımızın bir köşesinde özenle tutmak zorundayız: sanatçılarımız, aydınlarımız ve politikacılarımız toplumun temel inanç ve değerleriyle savaşarak var olamazlar."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…