Büyüklanıt Paşa'nın hakemlik sırrı

KKK Org. Yaşar Büyükanıt'ın Kara Harp Okulu'nun yayınladığı 'Çizgi Ötesi' adlı dergiye verdiği söyleşide daha önce hiç gündeme gelmemiş ilginç bir yönü ortaya çıktı.

Büyüklanıt Paşa'nın hakemlik sırrı
Büyüklanıt Paşa'nın hakemlik sırrı
GİRİŞ 03.01.2006 10:30 GÜNCELLEME 03.01.2006 10:30

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Harp Okulu'nun yayınladığı 'Çizgi Ötesi' adlı dergiye verdiği söyleşide 1963'ten beri lisanslı atletizm hakemi olduğunu söyledi.

Genç Harbiyeliler'e, 'Kendinizi bir kafese hapsetmeyin, çok yönlü olun' öğüdünde bulunan Orgeneral Büyükanıt, futbol merakının ilkokul yıllarında başladığını, ortaokulda voleybol, askeri lise ve Harp Okulu'nda basketbol, yüksek atlama ile ilgilendiğini, teğmenken yüzmeye başladığını, üsteğmenliğinde ise atış sporuna merak sardığını anlattı. Büyükanıt, kurmay yüzbaşı olduktan sonra bireysel spora döndüğünü, şimdi ise yürüyüş yapıp yüzdüğünü söylerken, 'Size bir sırrımı vereyim' diyerek 1963'ten beri Atletizm Federasyonu'nun lisanslı hakemi olduğunu açıkladı.




TESTTEN GEÇTİK

Büyükanıt, Harbiyelilere şu öğütleri verdi: 'Bütün jeopolitik teorilerin ilgi sahasında kalan topraklarımız güçlü olmayı gerektirir. Bu topraklar güçlü sahipler ister. Geçmişte bu topraklar üzerinde yaşayan 14 medeniyetin bize verdiği ve unutulmaması gereken ilk ders budur. Bu gerçeği göz ardı eden ülkeler acı sonuçlarla karşılaşmışlardır.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı