Baydemir: Öcalan buraya gelecek

Abdullah Öcalan'ın barışın mimarı olarak tasvir eden HDP Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, bir gün bölgeye geleceğini söyledi.

Baydemir: Öcalan buraya gelecek
Baydemir: Öcalan buraya gelecek
GİRİŞ 20.04.2015 16:32 GÜNCELLEME 20.04.2015 16:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

HDP Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, 7 Haziran'ın mahkeme günü olduğunu ve halkın vereceği kararın yeni bir yaşamın kapılarını açacağını belirterek, "Bu barışın önünü açan, barışın mimarı olan Sayın Öcalan’ın bir gün buraya bu coğrafyaya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum" dedi.
 
Osman Baydemir, "Temel hedefleri Türkiye’nin batı yakasına asker cenazesinin gitmesini sağlamak, Kürdistan’a da gerilla cenazesi göndermeyi sağlamaktı. Ve dönüp sonra ‘bakın HDP şiddeti destekliyor' diyerek ‘HDP'ye oy vermeyin’ demeye getirmeye çalışıyor. Büyük bir tuzak kurdular. Ama halkın sağduyusu ve metaneti bu oyunu boşa çıkarttı" diye konuştu.

ÖCALAN BİR GÜN BURAYA GELECEK

Seçimleri mahkeme gününe benzeten ve insanların vereceği karar ile yeni bir yaşamın kapılarının açılacağını belirten Baydemir şöyle konuştu:

"Yoksullaştırma politikalarını dişlerimizle söküp atacağız. Demokrasilerde halkın da yöneticileri yargıladığı bir mahkeme var. O mahkeme sandıktır. Mahkeme günü 7 Haziran’dır. Hakim de, savcı da, karar sahibi olan da sizsiniz. İnancım o ki; o mahkemeye gittiğinizde sizler vicdanınızla aydınlık, barışçıl Türkiye’nin ve yeni yaşamın kapılarını açacaksınız. Ve bu barışın önünü açan, barışın mimarı olan Sayın Öcalan’ın da bir gün buraya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim bitsin,seçime kadar idare edin..!!
    Cevapla
  • melo 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen onun yanına gidecen galiba
    Cevapla
  • ARIF 8 yıl önce Şikayet Et
    hehe ancak ölüsü gelir
    Cevapla
  • Dadas 8 yıl önce Şikayet Et
    Ula baydemir deki vallah gelecek
    Cevapla
  • k.maraşlı 8 yıl önce Şikayet Et
    herkes bir umut içinde bnde diyorum birgün bu pkk lılar kökten bitecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar