TBMM'de 'Divan' düğümü çözüldü

TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'nın önerisi Genel Kurul'da kabul edildi.

TBMM'de 'Divan' düğümü çözüldü
TBMM'de 'Divan' düğümü çözüldü
GİRİŞ 08.07.2015 15:10 GÜNCELLEME 08.07.2015 17:05
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Danışma Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın üye sayısı ve görev dağılımında uzlaşma bugün uzlaşma sağlandı. AK Parti, CHP ve HDP TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 üyeden oluşmasında görüş birliğine vardı ve üye dağılımı belli oldu. Buna göre; Başkanlık divanında AK Parti'den 8, CHP'den 4 ve MHP ile HDP ise 3'er üye temsil edecek.

İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığına atanan Vecdi Gönül'ün atama kararı okunarak, Genel Kurul'un bilgisine sunuldu. Ardından Gönül kürsüye gelerek yemin etti.  

Meclis Başkanı Yılmaz'ın, Meclis Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin önerisi Genel Kurulun onayına sunularak kabul edildi. Buna göre AK Parti'ye 1 başkanvekili, 4 katip üye, 2 idare amiri, CHP'ye 1 başkanvekili, 2 katip üye, 1 idare amiri, MHP'ye 1 başkanvekili, 1 katip üye, 1 idare amiri ve HDP'ye de 1 başkanvekili, 1 katip üye ve 1 idare amiri düşüyor. 

Genel Kurul'da Lübnan'da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmelerine geçildi.

MHP İLE HDP ARASINDA KRİZ ÇIKMIŞTI

TBMM, Başkanlık Divanı’nın seçimi öncesi MHP ve HDP arasındaki üye sayısı krizi yaşanmıştı. 80'er milletvekili olan MHP ve HDP'ye düşen 5 koltuğun paylaşımı toplantı yapılmadan önce krize dönüşmüştü. HDP, 3 üyelikte ısrar ederken, MHP ise aynı oy oranına sahip olmayan HDP ile aynı sayıda üyelik olmayacağını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü en fedakar memleket sevgisi ile dolu oldukları için tercihlerini gözden geçiriyorlar, Ak Parti solculardan yana kullandığı tercihini bir kez daha gözden geçirmeli, (fikir kölelerinde bir değişiklik olmaz). Ak Partiyi hdp ve chp ile hükümet kurmaya mecbur bırakan mhp yöneticilerine uyarı:bir sonraki seçimde ...
    Cevapla
  • Ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    akp hdp chp bloğu kazandı ....mhp tek kaldı
    Cevapla
  • Ulan hiç gülesim yoktu 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP kendini tek bıraktı. Ufak hesaplardı bunlar gerek yoktu bu kadarına
    Cevapla
  • Hadi ya 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde kimin blok olduğunu çok iyi gördük. bahçeli'nin selahaddin hakkında mitinglerde bile tek bir sert sözü var mı? chp zaten hdp barajı geçtiği için havai fişekler bile attı.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi canım.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    malatyada mhp teşkilatı hdp ye oy isterken iyiydide şimdimi vatanseverliği akıllarına gelmiş.
    Cevapla
  • halkımız 8 yıl önce Şikayet Et
    misafir adlı kullanıcı arkadaşım okuma becerisine sahip olmamanı anlıyabiliyorum matematik becerinde yok hadi neyse ama neden yorum yaparsın onu anlamıyorum, akp=8 chp=4 mhp=3 hdp=3 8+4+3+3 = 18 toplamda haberdede belirttiği gibi 18 tane olucak işte sizin gibiler yüzünden bu ülke ne gelişebiliyor ne kalkınabiliyor gidip hdpyi mhpyi desteklemeye devam edin siz gerek yok sizin gibilere akp içerisinde.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Akparti chp hdp ile nasıl anlaştı kimseyi kandirmasinlsr akparti istese mhpnin teklifini kabul edebilirdi ama akpartinin niyeti mhpsiz bir oluşum
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha seçim günü gecesi Akparti ile koalisyona kapıları kapatıp, dayılanan kimdi acaba...
    Cevapla
  • Yok 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp, ak parti ile koalisyona girmezse biter. ülkeyi yönetmek istemiyorsanız ne diye meclise giriyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu