Hükümetten CHP ve HDP'nin çağrısına cevap

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümetten CHP ve HDP'nin çağrısına cevap
Hükümetten CHP ve HDP'nin çağrısına cevap
GİRİŞ 22.07.2015 20:46 GÜNCELLEME 23.07.2015 04:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP'nin Ulusal Yas ilanı çağrısı ve Demirtaş'ın Meclis'in olağanüstü toplanması için yaptığı çağrıya cevap verdi.

CHP'NİN ULUSAL YAS İLANI ÇAĞRISI

CHP ulusal yas ilan edilmesi konusunda yasa teklifi etmiştir. Bu olayla ilgili ulusal yas ilan edilmemiştir. Ama gerekenler yapılmıştır. Yas ilan edilmenin karşılığının verildiğini düşünüyoruz. CHP bu teklifiyle olmayacağını düşünüyor olmalı. TBMM tatilde çünkü şimdi. Komisyonlarda da yapılamayacaktır. Ulusal yas ilan edilmesi, her olayda yapılırsa anlamını kaybeder diye düşünüyorum.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISI

"Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz"

"Ben Sayın Demirtaş'a buradan tekrar bir ricada bulunmak istiyorum. Bütün bunları kapsayan çok daha olumlu bir talebi sayın Başbakanımız dile getirdi. O da parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin ortak bir deklarasyonla DAEŞ de dahil olmak üzere bütün terör örgütlerini, bu örgütlerin faaliyetlerini lanetlemesi ve bu terör eylemlerine karşı yek vücut olarak karşı duracağımızı bizzat yazı ile ifade etmemiz. Bunu Sayın Başbakanımız hep tekrarlayacaktır. Biz de tekrarlayacağız. Bundan kaçmak buna uzak durmak mümkün değil. Terör eylemlerinin bir tanesine taraftar olup öbür tanesini lanetlemek doğru değildir.


ÇÖZÜM SÜRECİ

Eylemleri yapanlara acımasız bir şekilde karşılığı verilecektir. Rasyonel bir şekilde devam edecektir. Ama silahtan örgütlerin arınması gerekir. Çözüm süreci teröre izin vereceğimiz anlamına gelmez. Eylemlere fırsat verilmeyecektir.

AK Parti tek başına hükümet kuramıyor. Her iki partinin de çözüm sürecine itirazları olmuştur. MHP kategorik olarak reddetmiştir, CHP de zaman zaman karşı çıkmıştır. Hükümet kiminle kurulursa kurulsun, çözüm süreci rasyonel bir şekilde ele alınmaya ihtiyacı vardır. Bir siyasi parti silahtan yana tavır almamalıdır. HDP'nin örgütle iç içe geçmiş olduğu görülüyor. Eş Başkan PKK'nın yan örgütlerine sırtını dayadığını ifade etmesi bir partinin genel başkanına yakışmaz. Hükümeti suçlayacakları yerde olayın faillerinin bulunmasını istemeleri gerekir."

YORUMLAR 7
  • GRAPHART 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm süreci çözümsüzlüğe gidiyor.
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    ''Çözüm süreci teröre izin vereceğimiz anlamına gelmez'' demiş... adamlar keleşle cadde sokak alenen meydan okuyor. taviz vermiş olmak için daha ne yapmaları gerekiyor???
    Cevapla
  • A.Ş.Fetih.1453 8 yıl önce Şikayet Et
    L A N E T L İ Y O R U Z...pkk hdp
    Cevapla
  • Tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümete yapılan her eleştiriye propaganda demek siyasi pişkinliktir.
    Cevapla
  • yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    kınıyoruz kınıyoruz kınıyoruz.gereği yapılacak gereği yapılacak gereği yapılacak.başka bildiğiniz birşey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı!
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi