Suriye sınırına güvenlik sistemi kurulacak

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Arınç, Suriye sınırında fiziki güvenlik sistemi kurulacağını açıkladı.

GİRİŞ 22.07.2015 21:40 GÜNCELLEME 23.07.2015 08:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

2 POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ

Arınç, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi konusunda "Apocu fedai timinin, gerçekten PKK bağlantısı olup olmadığı, yoksa bireysel olarak mı bu eylemi yaptıkları, propagandaya yönelik olarak mı böyle bir duyuruda bulundukları konusu hem istihbaratımız, hem de güvenlik güçlerimiz tarafından süratle araştırılıyor ama neresinden bakarsak bakalım, bir terör örgütünün işlediği bir terör suçudur. Kan dökülmüştür. Dökülen kan, polislerimizin aziz kanıdır. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum ve mutlaka bunu yapanlar karşılığını göreceklerdir" dedi.

SINIRA FİZİKİ GÜVENLİK SİSTEMİ

Bülent Arınç "Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır sistemini veya sınır fiziki güvenlik sistemini bugünkü sunum içerisinde detaylı olarak, özellikle Suriye sınırımızdan sorumlu tutulan Bakanlar Kurulu Kararımızla Milli Savunma Bakanlığımız ve bazı konularda yetkilendirilmiş olan İçişleri Bakanlığımızın müşterek bir sunumu olarak dinlemiş olduk. Burada asıl önemli olan DAEŞ tehdidine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE HAKKINDAKİ İDDİALAR

"DAEŞ'e karşı hükümetin yeterli mücadeleyi yapamadığı"
algısı üzerinden propaganda amaçlı, etkili bir kampanya yürütüldüğünü vurgulayan Arınç, "Bu alçakça bir yalandır. Hiçbir noktası doğru değildir. DAEŞ, Türkiye'nin lanetlediği bir terör örgütüdür. Ülkemiz terörün her türüyle olduğu gibi bu terör örgütüyle de mücadele etmeye kararlıdır" diye konuştu.

600'E YAKIN GÖZALTI

Başbakan Yardımcısı Arınç, 1 Ocak 2015'ten bu yana 600'e yakın kişinin DAEŞ terör örgütü ile bağlantılı olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Bunlardan 102'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini kaydeden Arınç, "Temmuz 2015 tarihinden itibaren Suriye'de radikal tabir edilen gruplara katılım bin civarındadır. DAEŞ'e katılanları kastediyorum. PYD'ye katılanların sayısı da bin 500, 2 bin civarındadır" bilgisini verdi.

Güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge seçeneği hükümet nezdinde halen masada mı? İncirlik’in açılması için bu şartlar halen geçerli mi?

"İki komşu ülkedeki olaylarla ilgili olarak Türkiye’nin tutumu bellidir. Hem IŞİD’e karşı hem de diğer olaylara karşı tavrımız en başından beri belli. Türkiye’de bir algı operasyonu var. Son yaşadığımız olaylardan sonra yanlış algıların, Türkiye’de oluştuğunun farkındayız. Propaganda amaçlı fevkalade etkili bir kampanya yürütülmektedir. Son derece alçakça bir kampanyadır. Türkiye için IŞİD lanetli bir terör örgütüdür. Terörün her türüyle olduğu gibi IŞİD’le mücadeleye de kararlıyız. Türkiye, uluslararası koalisyonda yerini almıştır. Bu koalisyon hava harekatı yapmaktadır. Türkiye, bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır. Fakat etkili ve sonuç alıcı olması için uçuşa yasak bölge talebimiz vardır."

YORUMLAR 12
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    tipik bir Türkiye yönetim klasiği! !! Olaylar had safhaya ulaşınca, çok sayida ölümler olunca ancak tedbirler ailnmasindan bahsediliyor . Dikkat edin bunlar şu anda sadece laf. Eşini döven bir adam elli kez şikayet edilir mahkeme serbest birakir iyi geçinin diye, taa ki adam karsini öldürene kadar. Kadin öldürüldükten sonra pişmanım kem küm. bir kaç sene sonra serbest.
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl önce sınırdaki mayınları temizlerken bir gün bu hale düşeceğimiz kimin aklına gelirdi? kendi aklımızca Suriyeye daha kolay huzur ve refah götürecektik bu sayede. eee ne oldu?? O zamanki yol arkadaşlarımız nerede şimdi??
    Cevapla
  • Özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    esas tehlike pkk ve uzantıları görmüyormusunuz?önlem onlara karşı alınmalı derhal.
    Cevapla
  • anti 8 yıl önce Şikayet Et
    birakin gelen gecen gecsin sn arinc.. Bu sosyalist Kürtler bunlarla bas etmekten ulkemize zaman ayiramasin... kobani de yapilan yardimin nankorleri bunlar birakin isteyen gecsin
    Cevapla
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın onlar tedbir almasaydi bizde burda rahat yapardık, gözüm ek fiziksel tedbirlerin alinmasindan bahsediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi'nin ölümüyle ilgili İsrail'den açıklama
Bakan şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı?