Kritik görüşme sonrası CHP'den ilk açıklama

Haluk Koç, Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görülmesi sonrası CHP Genel Merkezin'de açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.08.2015 23:02 GÜNCELLEME 11.08.2015 01:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında 18.00'de başlayan ve yaklaşık 4 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından, CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

"BİR ÇOK UZLAŞILAN KONU VAR"

Koç, iki parti arasındaki ön görüşme sürecinin zor ve zahmetli olduğunu söyleyerek;
"Bir demokrasinin olgunluğu milli iradenin yansıtıldığı genel seçim üzerine demokrasinin esasları doğrultusunda, siyaset kurumunun gerekli analizleri yaptıktan sonra durumun gerektirdiği çözümleri aramaktan geçer. 7 Haziran sonrası yeni hükümeti kurma görevi alan Ahmet Davutoğlu, 13 Temmuz'da CHP'yi ve ardından diğer 2 partiyi ziyaret etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin başından itibaren sorumluluk üstlenme beyanı ve kişi ve parti çıkarlarını öncelemenden CHP'nin pozisyonunu ülke menfaatlerinin yanında yer almak olarka tarif etmiştim. Uzun ve zahmetli bir ön görüşme süreci yaşadık. 5 ayrı toplantı tertip edildi. Ve burada önemli olan 2 ayrı siyaset damarının, ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karsşısında birlikte bir koalisyon kurup kuramayacakları olarak özetleyebiliriz. Tabiki zorlukları olan bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında bir çok uzlaşılan konunun öne çıktığı bir gerçek. Burada amacımızıın yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaşadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

GENEL BAŞKANLAR BİR KEZ DAHA BİR ARAYA GELECEK

Koç, iki liderin daha önce ön görüşmelerde üzerinde durulan konular hakkında fikirlerini beyan ettiklerini söyledi. Koç, iki liderin Perşembe veya Cuma günü yeniden görüşeceklerini söyleyerek şunları kaydetti; "Bugün yapılan görüşmelerde sayın genel başkanlar ilk defa çeşitli konularda ön görüşmelerde çıkan sonuçlar üzerinde düşüncelerini ifade ettiler. Uzlaşılan, uzlaşılmaya yakın olan veya oldukça farklılıklar arz eden alt konular söz konusuydu. Bu çerçevede samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan değerlendirmelerde bulundular. Sanırım bu hafta içinde, Perşembe yada Cuma günü yeniden bir kere daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek tekrar bir araya gelecekler.'

'PARTİ ÇIKARLARINI ÜLKE ÇIKARLARININ ÖNÜNE KOYMA LÜKSÜMÜZ YOK'

Koç, koalisyon kurulma ihtimalinin sorulması üzerine; "Hiçbir zaman bir koalisyonmetre yok elimde. Hiçbirimizin kişisel çıkarlarımızı, parti çıkarlarımızı şu anda Türkiye'mizin karşı karşıya kaldığı sorunları düşünürsek, ülke çıkarlarının önüne koyma lüksümüzün olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

"BAŞ BAŞA BİR GÖRÜŞME OLDU"

Görüşmenin iki liderin karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçtiğini dile getiren Koç; "Bizler sayın Ömer Çelik'le beraber daha çok bir iki ufak noktada bazı açıklamalar yapmamız gerektiğinde devreye girdik. Başbaşa oldu bu görüşme" dedi.

YORUMLAR 12
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Açık ve net söylüyorum. CHP ile koalisyon yapılırsa bir daha AK Partiye kesinlikle oy vermem. İnanın böyle düşünen çok kişi var. 2002 deki MHP gibi intihar etmiş olur.
    Cevapla
  • Mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Akp seçmenine değer veriyorsa Chp ile koalisyon oyların düşmesine sebeb verir çünkü Chp tutarlı bir parti değil
    Cevapla
  • Red 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ile koalisyona red.
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    AK parti chp koalisyonu ülkemize hayırlı olsun...
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ile birakin koalisyonu, ortak kurbana bile girilMEmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Erbakan'ın sözü asılsız çıktı! Peygamberimiz köpeklerle ilgili o talimatı vermiş
AKINCI destan yazdı, müthiş detaylar ortaya çıktı! Ankara tepki gösterdi, İran düzeltti...