Kılıçadaroğlu: 24 saatte hükümeti kurarım

Kılıçdaroğlu, hükümet kurma görevinin kendisine verilmesi durumunda, Ecevit'in "azınlık hükümeti"ni hayata geçirmeyi planlıyor.

Kılıçadaroğlu: 24 saatte hükümeti kurarım
Kılıçadaroğlu: 24 saatte hükümeti kurarım
GİRİŞ 20.08.2015 14:35 GÜNCELLEME 20.08.2015 14:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin kurulması için Anayasa'da öngörülen 45 günlük sürenin tamamlanacağı 23 Ağustos'tan önce görevin kendisine verilmesi durumunda Bülent Ecevit'in 1999'da kurduğu "azınlık hükümeti" modelini hayata geçirmeyi planlıyor.

"24 SAATTE KURARIM"

CHP, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun iade ettiği hükümeti kurma görevinin "geciktirilmeden" kendilerine verilmesini talep ederken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "24 saatte kurarım" dediği hükümet modelinin içeriğine dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HEDEFİNDEKİ HÜKÜMET MODELİ

Kılıçdaroğlu'nun kurmayı planladığı hükümetin, Ecevit'in kurduğu 56. Hükümet modeli olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kendisine verilen görev çerçevesinde bir azınlık hükümeti kuran Ecevit, ocak ve mayıs ayları arasında görevde kalarak ülkeyi seçime götürmüştü. Kılıçdaroğlu'nun da görevin kendisine verilmesi durumunda aynı yöntemi izleyerek, 7-8 ay sonra ülkeyi bir erken seçime götürmeyi planladığı kaydedildi.

ECEVİT HÜKÜMETİ

Grupların serbest bırakılmasını isteyecek Zonguldak Milletvekili Ecevit'in 76 milletvekili ile kurduğu azınlık hükümetinin, kısa süre içinde hayata geçirilebileceğine inanan Kılıçdaroğlu, görevi alması halinde MHP ve HDP genel başkanlarıyla görüşmeyi planlıyor. Kılıçdaroğlu'nun, kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alabilmesi için liderlerden TBMM'deki gruplarının serbest bırakılmasını talep edeceği belirtiliyor.

ECEVİT OYLARI YAKLAŞIK 10 PUAN YÜKSELTMİŞTİ

CHP, bu modeli hayata geçirebilmek için parti yöneticileri ile resmi olmayan görüşmelerini de sürdürüyor. Kılıçdaroğlu'nun, böyle bir modeli hayata geçirmek istemesinin nedeni olarak başında bulunduğu azınlık hükümeti ile seçime giren Ecevit'in genel başkanı olduğu DSP'nin, 18 Nisan 1999'daki seçimlerde oylarını yaklaşık 10 puan yükseltmesi gösteriliyor.

YORUMLAR 43
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    hahaha:((((((((((((((
    Cevapla
  • Hüsnü 8 yıl önce Şikayet Et
    vah garibim, 23 nisana da çok var.
    Cevapla
  • Sobe 8 yıl önce Şikayet Et
    KOLTUK SEVDASI asıl bu herifte
    Cevapla
  • Ömer bin Hattab 8 yıl önce Şikayet Et
    Kongre yapsın bir bakalım chp nin başında kalacakmı.Başbakanlık sevdasında hala
    Cevapla
  • kerküklü türkmen 8 yıl önce Şikayet Et
    reis asla kk ya görev vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler