Buldan ve Baluken'den provokasyon

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, HDP'li vekillerin polis ve jandarma tarafından hedef alındığını ileri sürdü.

Buldan ve Baluken'den provokasyon
Buldan ve Baluken'den provokasyon
GİRİŞ 14.09.2015 13:58 GÜNCELLEME 14.09.2015 13:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Baluken ve Buldan, son dönemde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Cizre'de bir hafta boyunca yaşananların, tüm engelleme ve örtme çabalarına rağmen Türkiye kamuoyundan gizlenemediği, AK Parti'nin en büyük korkusunun da hakikatin halklara ulaşması olduğu iddia edildi.

POLİS VE JANDARMAYI HEDEF GÖSTERDİLER

Bölgede yaşanan insan hakları ihlallerini ve hukuksuzlukları yerinde denetleyen ve raporlaştıran HDP'li milletvekillerinin polis ve jandarmanın hedefinde olduğu ve engellendikleri öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TERÖRÜ DEĞİL ASKERİ VE POLİSİ KINADILAR

"Polis ve jandarma kaynaklı bu engellemeleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sorumlularının derhal açığa alınmasını ve gerekli idari ve yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Tüm bunlar olurken, Meclis üyeleri darp edilirken ve saldırıya uğrayıp yaralanırken Meclis Başkanı'nın sessizliği de bir başka dikkat çekici konudur. Meclis Başkanı'nın bu sessizliği, hukuksuzluğu onaylamak anlamına geleceğinden onu zaman geçirmeden Başkanı olduğu Meclis'in üyelerinin karşılaştığı engellemeler ve uğradığı saldırılar karşısında net bir tavır almaya çağırıyoruz."

YORUMLAR 9
  • Aras 8 yıl önce Şikayet Et
    tiplere bak söze bak anlarsın..,
    Cevapla
  • yalnız 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk kan kaybediyor. siz boş boş konuşuyorsunuz. elinize silah alıp dağa çıksanız ya. ekranlarda konuşmak hoş geliyor olmalı. dağlarda aç kalıp üşümekten iyidir herhalde demagoji yapmak...
    Cevapla
  • haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bunları yok saymak lazım.Sadece dünyaya göstermelik bunları mecliste tutmak neyse de.Bunlara muhtarlık bile teslim edilmez.Ne çapları yeter ne de niyetleri .Provakasyon gazlama ve hainlik akıyor paçalarından bunlar mı devlet yönetcek millet temsil edecek güldürmesinler..
    Cevapla
  • selocan 8 yıl önce Şikayet Et
    doğruları konuşun.bu kadarda yüzsüzlük olmaz
    Cevapla
  • Halil Koçkar 8 yıl önce Şikayet Et
    Susun konuşmayın siz konuşma hakkınızı kullanmadınız, silah kullandınız artık konuşma hakkınız yoktur. Vatandaşa silah kullananın konuşma hakkı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor