AK Parti'den HDP'ye "demokrasi" çağrısı

7 Haziran'da özellikle Güneydoğu'da HDP'nin sandıklara yönelik baskıları sonrası 1 Kasım için çağrı geldi.

AK Parti'den HDP'ye "demokrasi" çağrısı
AK Parti'den HDP'ye "demokrasi" çağrısı
GİRİŞ 27.10.2015 11:11 GÜNCELLEME 27.10.2015 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP'lilere, "Türkiye'nin her yerinde her parti yarışıyor, her sandıktan her parti çıkıyor. Güneydoğu Anadolu'da özellikle bazı illerde, bazı ilçelerde, bazı köylerde siz demokrasiyi içselleştirin. HÜDA-PAR çıkınca, AK Parti çıkınca, CHP çıkınca, MHP çıkınca rahatsız olmayın" çağrısında bulundu.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne az bir süre kaldığını, söz konusu seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

7 Haziran seçiminde geçersiz oyların çokluğuna dikkati çeken Özdağ, şunları kaydetti:

"Nerede vardı  İstanbul'da, İzmir'de vardı, Ankara'da, Mersin'de, Manisa'da... Hem eğitim seviyesinin hem de gelir seviyesinin çok yüksek olduğu yerlerde dahi geçersiz oylar fazlaydı. Ama bazı yerlerde Şırnak'ta, Batman'da, Siirt'te, Hakkari'de özellikle Sur gibi, Cizre gibi, Varto gibi, Yüksekova gibi ilçelerde ve bunların köylerinde silme HDP'ye oy çıktı. Bu, çok ciddi şekilde seçime şaibenin karıştırıldığını, seçimde çok ciddi şekilde problem olduğunu gösteriyor. Burada açık oy, gizli tasnif yapıldı. Hatta açık oyu şöyle kullandı vatandaşlar, geldiler imzalarını attılar ama yerlerine PKK'lılar oy kullandı. 1 Kasım seçimleri öncesinde bizler çok ciddi şekilde tedbirler alıyoruz."

- "Vatandaş HDP'yi gönüllü istiyorsa baş göz üstüne"

Terör örgütü PKK'nın, Çözüm Süreci'ni istismar ederek doğu illerinde köy köy gezerek vatandaşlara HDP'ye oy vermeleri konusunda baskı yaptığını ifade eden Özdağ, "Vatandaş korktu. Çünkü can ve mal güvenliği yoktu" dedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini düşünmeden 1 Kasım'da hür iradeleriyle oy kullanabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Özdağ, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği konusunda şu an bazı yerlerde yüzde yüz olmasa dahi çok ciddi şekilde tedbirler alınmış vaziyette. Vatandaşlarımız hür bir şekilde sandığa gidecekler, kabinlere girecekler ve kabinlerde istedikleri yere oy kullanacaklar" diye konuştu. 

Özdağ, 1 Kasım'da yapılacak seçime ilişkin HDP'lilere, "Türkiye'nin her yerinde her parti yarışıyor, her sandıktan her parti çıkıyor. Güneydoğu Anadolu'da özellikle bazı illerde, bazı ilçelerde, bazı köylerde siz demokrasiyi içselleştirin. HÜDA-PAR çıkınca, AK Parti çıkınca, CHP çıkınca, MHP çıkınca rahatsız olmayın" çağrısında bulundu. 

Özdağ, demokrasinin farklılıkları bir arada yaşatma sanatının adı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Demokrasi açıklık ve şeffaflık rejiminin adıdır. Demokrasi aynı zamanda farklı fikirlerin, farklı partilerin yarıştığı rejimin adıdır. Siz istiyorsunuz ki burada sadece HDP yarışsın ve 'görüyor musunuz, vatandaş HDP'yi istiyor' demek istiyorsunuz.. Vatandaş HDP'yi gönüllü istiyorsa baş göz üstüne ama vatandaşa zulmederek, baskı yaparak, tehditte bulunarak 'çocuğunu kaçırırım, kızını kaçırırım, malına, mülküne zarar veririm, gelir evini bombalarım' derseniz bunun adı demokrasi olmaz. Bunun adı faşizm olur, bunun adı Saddam olur, Hitler olur, Mussolini olur. O nedenle demokrasiyi içselleştireceksiniz, her partiye her fikre her mezhebe saygı duyacaksınız. Bunu yapacaksınız.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • batmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar demokrasiden anlamazlar bunlar sadece ve sadece baskı şiddet tehdit ederek oy almaya çalışırlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı