Kürkçü: Oylarımız CHP'ye değil AKP'ye gitti

İzmir'de 7 Haziran'a göre oyları 1.5 puan düşen HDP, 2 olan milletvekili sayısını korudu.

Kürkçü: Oylarımız CHP'ye değil AKP'ye gitti
Kürkçü: Oylarımız CHP'ye değil AKP'ye gitti
GİRİŞ 02.11.2015 12:27 GÜNCELLEME 02.11.2015 12:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP'nin oylarının, CHP'den çok, özellikle Torbalı ve Menemen'de AK Parti'ye gittiği görüldü. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kentte 30 bin oy kaybettiklerini belirterek, "Yine de köprü başı elimizde. Buradan ilerleyeceğiz" dedi.

İzmir'de 7 Haziran'daki oy artışı nedeniyle CHP ile 'emanet oy' tartışması yaşayan HDP 1 Kasım'da İzmir'de 1.5 puanlık düşüşe rağmen bunun CHP'ye değil AK Parti'ye gittiğini savundu. HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, şunları söyledi:

"Soldan gelen oylar yerli yerinde duruyor. Biz AK Parti'den gelen oyları kaybettik. CHP'nin kazancı HDP'den değil MHP'den oldu. MHP seçmeni Devlet Bahçeli'yi cezalandırdı ve kendisi ile arasında en çok geçişkenlik olan kıyı kentlerinin hepsinde bu kez yüzünü CHP'ye döndü. Torbalı'da, Menemen'de oy kaybımız var. Bize buralarda AK Parti'den oy geçmişti. İzmir'de toplam 30 bin oy kaybımız var. İki bölgede de bunlar milyonlarca insanın oy kullandığı bir seçimde çok devasa kayıp sayılmaz. Biz ilerleme planlamıştık. O yüzen bunun sebepleri üzerinde durmamız ve bunu önemsiz saymamamız lazım. İzmir'deki siyasi denge MHP aleyhine değişti. Ancak köprü başı elimizde. Biz buradan ilerlemeye devam edeceğiz. Kentsel muhalefet dinamiklerini gören bir kapasite oluşturmak zorundayız. Bize böyle bir görev çıkıyor. İzmir'deki bu göreli başarıyı not ediyoruz."

YORUMLAR 1
  • dagli 8 yıl önce Şikayet Et
    laik degilsiniz demeki sizin oylarda neyin nesi tapusu varmi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!