HDP'li vekil yine 'Tavus kuşu'yla yemin etti

7 Haziran sonrası yeminde herkesin dikkatini çektiği broşu Diyarbakır'lı Ezidi vekil yine taktı.

HDP'li vekil yine 'Tavus kuşu'yla yemin etti
HDP'li vekil yine 'Tavus kuşu'yla yemin etti
GİRİŞ 18.11.2015 09:38 GÜNCELLEME 18.11.2015 10:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 26. Dönem Yasama Yılının başlamasıyla dün milletvekilleri tek tek kürsüye gelerek yemin etti. 7 Haziran sonrası yeminde en çok merak edilen isim hiç kuşkusuz HDP'nin Diyarbakır'dan seçilen Ezidi vekili Feleknas Uca'ydı. Uca'nın sol göğüs üstüne taktığı broş Tavus kuşu, Ezidilerin kutsal saydığı Şeytanın simgesiydi. Uca, 1 Kasım sonrası yeminde de aynı broşla meclise gelerek yemin etti.

DÜŞMÜŞ MELEĞE İNANIYORLAR

Bilindiği üzere Feleknas Uca bir Ezidi. Ezidilikte de tavus kuşunun önemli bir yeri var. Ezidilik'in önceki ilahi dinlerde anlatılan, düşmüş meleğin (şeytanın), yaratıcının buyruğuna rağmen insan karşısında eğilmeyip saygı göstermemesi, onun aslında ne kadar asil olduğunun tüm evrene ispatıdır ve yaratıcı tarafından sınanmıştır. İşte bu sınavı başarı ile verip tüm insanlığın ve dünya işlerinin başına geçme hakkını kazanmıştır diye düşünülür.


(7 Haziran sonrası 25. dönem yasama yılı yemininden)

MELEK-İ TAVUS NEDİR? EZİDİLER NİYE ONA İNANIYOR?

Ancak burada düşmüş meleğin sahip olduğu özellikler diğer dinlerden farklıdır. Ezidilik'te tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Düşmüş melek bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir.

Düşmüş melek, "Melek-i Tavus" olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus'tur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • TUGBA 8 yıl önce Şikayet Et
    şeytani ve şirk inancını desteklediğini gösterir bu.sen göğsüne da taksan başına da taksan,ALLAH uteala nurunu tamamlar...
    Cevapla
  • Mazlum 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben Kürtüm Ve Müslümanım Kardeşlerim Sizce Biz Bunlarla Bir Olabilirmiyiz ?
    Cevapla
  • ÜSKÜDARLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeni meclis güzel şekilde yemin metni hazırlamalı and değil millet vekillerinin, inancına göre yemin etmelidir.
    Cevapla
  • kul 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten taktığı broş ile kendisi arasında pek bir fark yok. her insan kendine yakışan şeyi takar. bu da müslüman kürtlere gelsin!!!!
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    hay yaşa kardeşim kimlerin peşinden gittiklerini bilsinler.şeytanı kendilerine öncü yapanlarla yol yürümenin vebalinide artık kendileri verir.mevlam hidayet nasip eylesin cümlemize.
    Cevapla
  • Edip 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir renklilik .Hayırlı olsun.Demokrasilerde böyledir.Önemli olan %1 in %70 e tahakküm etmemesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler