AK Parti, CHP'den ne kadar oy aldı?

A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti, CHP'den ne kadar oy aldı?
AK Parti, CHP'den ne kadar oy aldı?
GİRİŞ 20.11.2015 01:27 GÜNCELLEME 20.11.2015 01:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ünlü anketçi Adil Gür, ''AK Parti'nin aldığı yüzde 49,5 oyun yüzde 2'sinden daha fazlasının CHP'den geldiğini gördük. Yani AK Parti, CHP'den bile oy alabilir hale geldi'' dedi. 

A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, ''Anayasa için 330 oyla referanduma gitmek mümkün, Meclis'teki partilerden bir tanesi destek verirse olur. CHP'nin destek vermeyeceğini biliyoruz, HDP'nin desteğinde olursa sandıkta sürpriz bir sonuç çıkabilir, burada MHP'nin tavrı önemli. Türkiye'de anayasa değişikliğinin gerekli olduğuna toplumun büyük bir bölümü inanıyor'' dedi. 

A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ''Neler Oluyor'' programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Gür, önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde oylarını yüzde 10'a yakın oranda artırmasının en önemli nedeninin seçmenin istikrar beklentisi olduğunu kaydeden Gür, ''Türkiye, 7 Haziran ile 1 Kasım günleri arasında çok gergin günler yaşadı. Hem ekonomi alanında, hem Türkiye'de asayişle ilgili, terör alanında çok ciddi problemler oluştu. Seçmende bir gelecek endişesi oluştu. AK Parti'nin 7 Haziran'dan 1 Kasım'a 10 puanlık oy farkının en büyük etkeni istikrar beklentisiydi. Dolayısıyla seçimden önce yapılan çalışmalarda 'Türkiye'nin 6 ay sonrasını nasıl görüyorsunuz' diye sorduğumuzda seçmen de karamsardı. Halbuki, 1 Kasım'dan sonra yapılan araştırmalarda sadece Meclis'te değil, toplumun her kesiminde daha iyimser bir havanın hakim olduğunu görüyoruz'' diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • siirtli çaycı 8 yıl önce Şikayet Et
    chp akp den oy alamaz ancak akıl ve ya fikir alabilir bunu iyi düşünün ve öyle karar verin
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha ki secimde chp ile hdp artık meciste taburede oturur. Bu zihniyet ve bu calisma ile sandalyeye oturduklarina şükretsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu