HDP'li 38 vekilin 240 fezlekesi var

Anasaya Adalet Karma Komisyonu'nda bekleyen 429 dosyadan 240'ı HDP'li 38 vekile ait. Rekor ise 60 dosya ile HDP eş başkanı Demirtaş'ın.

HDP'li 38 vekilin 240 fezlekesi var
HDP'li 38 vekilin 240 fezlekesi var
GİRİŞ 26.02.2016 07:40 GÜNCELLEME 26.02.2016 10:00
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

HDP'li Hezer'in, teröriste taziyeye gitmesi dokunulmazlık tartışmasını alevlendirdi. Meclis Anasaya Adalet Karma Komisyonu'nda bekleyen 429 dosyadan 240'ı HDP'li 38 vekile ait. Rekor ise 60 dosya ile HDP eş başkanı Demirtaş'ın

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'da 29 cana mal olan bombalı saldırıyı düzenleyen terörist için kurulan taziye çadırına gitmesi, bir kez daha HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin kamuoyundan yoğun talep gelmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Meclis'te karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır" diyerek tepkisini ortaya koydu. 

YARISI HDP'LİLERİN 

Dokunulmazlık tartışmaları ile birlikte gözler TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu gündeminde bekleyen 429 fezlekeye çevrildi. Komisyon gündeminde, geçen dönemden kalanlar da dahil toplam dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bu dosyalardan 240'ı HDP'li 38 milletvekiline ait. Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında en fazla dosya bulunan milletvekili unvanı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait. Demirtaş hakkında, 6-7 Ekim olaylarının başlamasına neden olan sokağa çağrı açıklaması da dahil 60 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bu dosyalardaki suçların büyük çoğunluğu terör örgütü propagandası yapmak. 

SİLAH TEMİNİ BİLE VAR 

HDP'liler ile ilgili Karma Komisyon gündemindeki dokunulmazlık dosyalarından bazıları şöyle: 
 HDP EŞ Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye, PYD'ye dayadık" açıklaması. 
 Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın MOBESE kameralarına da yansıyan terör örgütü için silah kaçakçılarından silah temin etmesi. 
 Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan'ın "PKK sizi tükürüğü ile boğar" açıklaması. 
 Muş Milletvekili Burcu Çelik'in korucuları tehdit etmesi. 

'319 DOKUNULMAZLIK TEZKERESİ, YENİ DÖNEME İNTİKAL ETTİ'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi. Aydın, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili seçilemeyen 25. Yasama Dönemi milletvekillerine ait 25 yasama dokunulmazlığı tezkeresinin Başbakanlığa iade edildiğini ifade ederek, "26. Yasama Dönemi Milletvekili Genel Seçimi'nde yeniden seçilen milletvekillerine ait 319 yasama dokunulmazlığı tezkeresi yeni döneme intikal etmiştir. 330 yasama dokunulmazlığı tezkeresi Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'da bulunmaktadır" dedi. 

'DİKTATÖR BOZUNTUSU' SÖZÜNE FEZLEKE

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. Olağan Kurultay'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, "diktatör bozuntusu" sözlerine yönelik fezleke hazırladı. Erdoğan'ın avukatları, AK Partili milletvekilleri ile parti teşkilatlarının suç duyurusunun ardından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede 5 bin 659 müşteki yer aldı. Fezlekede Kılıçdaroğlu'na isnat edilen "Cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçlarının 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını kapsadığı belirtildi.Fezleke TBMM'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık fezlekeyi inceledikten sonra TBMM'ye sunacak.

Zübeyde Yalçın / Yüksel Temel - Sabah

YORUMLAR 35
  • ALMANYADAN 8 yıl önce Şikayet Et
    neden bekleniyor ? yeni anayasada idamda varsa sabrederiz bekleriz !
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP vekil kılığına bürünmüş mısır patlatıp sinama izleyeceyine kendinizi ğidip o ilçelerde patlatın ne olur yapın sizde bizde kurtulalım yakamızdan düşün
    Cevapla
  • Dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    vatanını seven bütün saygıdeğer milletvekillerimizden bu hainlerin dokunulmazlıklarını kaldırmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımız, Devletimiz ve Bayrağımız aleyhine konuşanlar ile illegal faaliyetlerde bulunanlar kim olursa olsun derhal Türk vatandaşlığından çıkartılıp def edilsin.
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum. dokunulmazlıkları neden kaldırılmıyor. kendileri 60 mv evet diyeceklermiş. mhp 40 mv evet diyecek. akparti 315 mv evet diyecek. eder 415 mv. buna chp den de evet diyecek 50 kişiyi eklersek eder 465 mv. 465 mv idam cezasını bile getirir. ama 1 senedir hiç bir adım atılmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!