Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu ve AB konsey başkanı Donald Tusk ortak açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
GİRİŞ 03.03.2016 17:45 GÜNCELLEME 03.03.2016 18:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu ve AB konsey başkanı Donald Tusk ortak açıklama yapıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Birlikteliklerimiz noktasında çalışmalarımız sürüyor. Vize konusunda kuvvetli adımlar attık. Mülteciler sorunu gündeme geldi. Ben Sayın Tusk'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Suriye'deki gelişmeler ve mülteciler sorununun Türkiye ve AB'ye oluşturduğu baskıları gündeme aldık. Bu konu, Türkiye-AB sorumluluğunda gelişmemiştir. Suriye krizinin sorumluları halkına zulmeden bir rejim, bu şartlarda ortaya çıkan terör örgütleri ve uluslararası faktörlerdir. Bunun bedelini ama AB ve Türkiye ödüyor. Türkiye ve AB olarak, ateşkesin gerçek anlamda uygulanmasına büyük önem veriyoruz. Maalesef ateşkes ihlallerinin ateşkesi kırılgan kırdığını görmekteyiz.

Türkiye için AB her zaman stratejik bir hedef olmuştur. Türkiye'nin bu hedefinde sapma olmayacaktır. Türkiye'nin AB ilişkileri iki tarafa da büyük imkanlar sağlayacaktır. Tusk'a ve ekibine teşekkür ediyorum.

DİYARBAKIR'A TEŞEKKÜR EDERİM
Dün bütün provokasyonlara rağmen bu çağrılara kulak asmadan Dİyarbakır'ın onuru ve huzuru için tavır sergileyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Diyarbakır halkı bunlara hiç yüz vermedi.

Onlar barikatların arkasındaki kandırılmış çocukları düşünmüyorlar. Dertleri örgütün elebaşlarını kurtarmak. Süren operasyonlar sonucu sona ele başları kalınca böyle çağrılar yapıyorlar. Elebaşlarını kurtarmak için çaba harcıyorlar. Sur'u ben Demirtaş'tan daha iyi bilirim ve o topraklara aşkla bağlıyım, Diyarbakır'da bunu iyi bilir. Demirtaş'ın meselesi halkı sokağa dökmek.

Cami yaktıklarını daha unutmadık. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un açıklamalarından satır başları:
"İşbirliğimiz için gösterdiğiniz emekten dolayı ben de teşekkür ediyorum. Suriye ile ilgili finansal kaynaklar görüşüldü. En kısa zamanda bu rakamların devreye sokulmasını sağlayacağız. Türkiye'nin adımları oldukça önemli."

 

YORUMLAR 4
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık bu avrupa birliği masalları.türk milleti istemiyor bu kadar onur kırıcı bir çabayı..Avrupa Birliğine ihtiyacımız yok.Hristiyanların açık seçik istemediklerini bile bile niye baştakiler milleti Avrupanın kapılarında dilenci konumuna düşürüyorlar..İngiltere çıkmanın hesaplarını yaparken biz niye böyle onur kırıcı bir şekilde birde avrupa birliği bakanı diye bakan atayarak dahada düşürülüyoruz ..Bu Milletin Avrupaya değil kendine güvenmeye ihtiyacı var..Allah Bize yeter avrupalıya medeniyeti öğreten bizleriz..Eğilmeyin bükülmeyin artık yeter deyin Avrupa birliği saçmalığına..Kendiniz olun ey baştakiler millete kulak verin..
    Cevapla
  • Aslantepeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayrica (icerde-disarda) emegi gecen herkese tesekur eder, calismalarinda basarilar dilerim.
    Cevapla
  • Aslantepeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Artik bizim adimiza herseyden bir mana cikmasin. Yetki ALLAH'IN iZNiYLE Recep Tayyip Erdogandadir. Sozumuz soz BiTTi
    Cevapla
  • broker 8 yıl önce Şikayet Et
    ayrıntıları bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!