Erdoğan, Afrika seyahatini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Afrika ziyareti sonrası gerçekleştirdiği temaslar ile ilgili önemli değerlendirmelerinde bulundu.

Erdoğan, Afrika seyahatini değerlendirdi
Erdoğan, Afrika seyahatini değerlendirdi
GİRİŞ 04.03.2016 01:50 GÜNCELLEME 04.03.2016 02:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

BİZİ DİZİ ANLAŞMA YAPILDI

Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine olmak üzere toplam dört ülkeyi kapsayan Batı Afrika ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmeler de iş adamlarımızın temasları da çok verimli geçti. Bir dizi anlaşma yapıldı. Önemli olan yapılan anlaşmaların, görüşmelerin takibidir. Bizler de Eximbank’ı devreye sokabilirsek girişimcilerimiz bu bölgede daha fazla yatırım yapabilir, iş alabilirler. Nitekim iş adamlarımızın da bizlerden talepleri bu yönde. ‘Eximbank bize destek verebilirse, buralarda büyük yatırımlar yapabiliriz’ diyorlar. Tüm bu ülkelerde, iş adamlarımız son derece kararlı bir şekilde çalışıyorlar. Paralel yapının buralardaki ülkemiz aleyhinde yürüttüğü kampanyaya karşın, iş adamlarımızın da, kurumlarımızın da, son derece kararlı olduklarını görüyorum. Nijerya’da paralel yapı mensubu üç kişinin resmi yemekte yer alma teşebbüslerini tespit ettik. Tespit edilmelerinin ardından da hemen dışarı atıldılar. Bunların iç yüzlerinin ortaya çıkmasının ardından, bunları artık herkese anlatıyoruz. Bunları nerede görürsek müdahil olma, bizim olduğumuz yerde barındırmama konusunda azimliyiz. Görüştüğümüz Cumhurbaşkanlarına da bu yapının ne kadar tehlikeli olduğuna ilişkin bilgi notlarını verdik. Takipçisi de olacağız.

TÜRKİYE'DEN ÇOK BÜYÜK TALEPLERİ VAR

Gine, ziyaret ettiğimiz dört ülke arasında maddi imkanları en zayıf olanı. Bu ülkelere gerçekten çok önem veriyoruz. Türkiye’den çok büyük talepleri var. Bu ülkelere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski otobüsleri -belediyemiz yeni otobüs alımı yapacağı için- bakımları yapılarak hibe edilecek. Bu bölgelerden teknisyenler İstanbul’a gelerek otobüslerin bakımları ile ilgilenecekler daha sonra yedek parçaları ile beraber bu otobüsleri kullanılabilir vaziyette kendilerine vereceğiz.

İSTANBUL'DA METROBÜSÜ İNCELEYECEKLER

Biz onlara ayrıca İstanbul’daki metrobüs sistemini de incelemelerini önerdik. Toplu taşımada sıkıntıları var. Metrobüs sistemi sıkıntılarını çözmelerinde yardımcı olabilir.  ‘İstanbul’daki metrobüs sistemini Pakistan aynen uyguladı, gayet memnunlar, size de tavsiye ederim’ dedim. Bu ülkelerden uzmanlar İstanbul’a gelerek metrobüs sistemimizi yerinde inceleyecekler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hediye ettiğimiz otobüslerin bakım onarımları adamları batırmasın. Eskiden ABD de bize silah hibe ederdi ama, bakım onarımları o silahların fiyatını geçerdi. Keşke 5-10 tane de sıfır otobüs hediye etseydik.....
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede gelmiş geçmiş tek lider Erdoğan ! heykeller portreler dama atıldı ! zaten CHPde anlamışki onlarda merkezin arka pencerelerinden bazı portreleri atıyorlar !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı