HDP'li Kürkçü: Herkesi bize dokundurtacaklar

HDP'liler hakkındaki fezlekeler başbakanlığa gönderildi. Ertuğrul Kürkçü konuya ilişkin "Bu size herkesi dokundurtacağız demektir" dedi.

HDP'li Kürkçü: Herkesi bize dokundurtacaklar
HDP'li Kürkçü: Herkesi bize dokundurtacaklar
GİRİŞ 04.03.2016 12:00 GÜNCELLEME 04.03.2016 12:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fezlekelerin başbakanlığa gönderilmesiyle ilgili olarak BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bu tür haberlerin özellikle büyütüldüğünü söyledi ve şöyle sürdürdü:

"BİZİM TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAMIZIN HAKİKATLE İLGİSİ VAR MI? TABİİ Kİ YOK"

"Fezleke dediğimiz şey bize yönelmiş bir suçlamanın, iddianın üzerinde yazılı olduğu kağıt. İddia, bizim terör örgütünün propagandasını yapmamız. Hakikat ile bunun ilgisi var mı? Tabii ki yok. Konuşma yapmak ile terör arasında herhangi bir bağlantı kurmadığım gibi kongrede tartışılan konu, Kürt halkının taleplerinin meşru ve siyasi bir yoldan toplumun önüne nasıl sunulacağı meselesiydi. Kürt halkının bugüne kadar ortaya koyduğu bütün taleplerin meşru olduğunu düşünüyoruz ve bunları ifade ettik. Bunun için bizi asacaksa, ben diyeyim, bu sadece adaletsizliklerine bir yenisini eklemek olur."

BU "SİZE HERKESİ DOKUNDURTACAĞIZ" DEMEK

Kürkçü, dokunulmazlığın tartışma konusu yapılmasının ise kendilerine yönelik her türlü saldırıyı kışkırtmak anlamına geldiğini düşünüyor:

"Dokunulmazlık, siyaset yapan insanların iktidar hesaplaşmalarını canlarıyla ve özgürlükleriyle ödememeleri için bulunmuş bir yoldu. Şimdi bize söylenilen şey, 'Hiçbiriniz hiçbir şekilde güvence altında değilsiniz. Herkesi size dokundurtacağız' demektir. Ben bunun açık manasının bu olduğunu düşünüyorum. O zaman siyaseti sürdürmek için ona göre de bir önlem almamız gerekir. Biz başından beri ifade ediyoruz, siyasi fikirler dışında hiçbir şey için dokunulmazlık sağlanmamalıydı. Ama belli ki hırsızlık serbest, siyaset yasak. Bunu anlıyoruz."

ERDOĞAN SÖZETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçen hafta muhtarlarla yaptığı bir toplantıda PKK'ya destek vermekle suçladığı HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini yinelemişti.

Erdoğan, "Bir milletvekili terörle mücadele kapsamında suç teşkil eden bir eylem içindeyse gereği yapılmalıdır. Fezlekeler Meclis'in raflarında çürümemeli" diye konuşmuştu.

YORUMLAR 20
  • yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    dokunulmazlıkları kaldırılsın bu HDP'lilerin hepsinin.
    Cevapla
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt halkının talebi insanca yyaşamak. buna en büyük engel sizsiniz.
    Cevapla
  • Nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi size dokunduracağız derken bile mide bulundırıyorsun. 78 milyon içinde sana dokunmak isteyen ancak senin gibi düşünenler olur. Merak etme bu millet necasete dokunmaz.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    hapı yuttunuz olum :-D
    Cevapla
  • yorumcu Putin cige 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu yaşınnda insan gibi yaşamayı öğrensen kimse sana dokunmaz.İnsanca yaşamayı isteyenleri rahat bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Chelsea belgeleri gönderdi! Galatasaray transferi bitirdi
Rize'de 1 ton petrol sızıntısı