Baluken: İmralı'nın yolunu açın

HDP'li Baluken, "Çözüm zor değil. Sen, sokakları yasaklayacağına, İmralı'nın yolunu aç bir haftada çözüm gelişir." dedi.

Baluken: İmralı'nın yolunu açın
Baluken: İmralı'nın yolunu açın
GİRİŞ 21.03.2016 01:04 GÜNCELLEME 21.03.2016 01:04
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

DBP Şahinbey İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen nevruz etkinliğine katılan Baluken, burada yaptığı açıklamada, etkinlikleri yasaklamakla sonuç alınamayacağını savundu.

İnsanların yasaklara karşı bir araya gelerek iktidara mesaj verdiğini savunan Baluken, "Bu mesaj; bir an önce yanlış yoldan dönülmesi mesajıdır, Kürt halkıyla, ezilen Türkiye halklarıyla yeniden masaya dönülmesi mesajıdır, masada bir an önce kalıcı barışın çalışmalarına başlanması mesajıdır. Umarız ki bu mesajı anlarlar." ifadesini kullandı.

Güneydoğu'daki terör operasyonlarını eleştiren Baluken, sözde "öz yönetim" taleplerine destek istedi.

"Yanlış politikalar"dan vazgeçilmesi gerektiğini belirten Baluken, şöyle devam etti:

"Çözüm zor değil. Çözüm bir hafta içerisinde gelişebilir. Sen, sokakları yasaklayacağına, yolları kapatacağına İmralı'nın yolunu aç bir haftada çözüm gelişir. Oradaki tecridi kaldır, Sayın Öcalan sadece Kürdistan ve Türkiye için değil, Ortadoğu barışı için yeni bir kapının açılmasını, tıpkı yıllardır İmralı'da yaptığı gibi bir kez daha halklarımızın önüne getirir. Eğer çözüme niyetin varsa, biz senin samimiyetini İmralı'daki o yolun açılıp açılmamasına bakarak göreceğiz. Şunu da söyleyeyim; Sayın Öcalan'ın, İmralı'da maruz kaldığı o insanlık dışı tecridin kaldırılmasını artık Kürt halkı olarak kabul etmiyoruz. Sayın Öcalan'ın bir an önce eşit ve özgür koşullarda müzakereleri yürütebilmesi lazım. O müzakerelerin sonucunda da artık kendi halkının içine gelmesi lazım."

Baluken, kalabalıktan Diyarbakır'da yarın yapılacak nevruz etkinliğine katılmaları için de çağrıda bulundu.

YORUMLAR 52
  • fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin devletle çatışmaktan başka bir işiniz yokki ne çözümü .sizle çözüm olmaz katil sürüsü.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    sen ve senin gibileri rabbim ıslah etsin ıslahınız mümkün değilse kahretsin
    Cevapla
  • senol2985 8 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı masal imralı ayısını adam yerine koyunca dağdaki ayılara savaş talimatlarını göndermeye başlıyor böyle iyi orda kalsın
    Cevapla
  • Gölgesiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yüzsüz hainlersiniz.Bu ülke insanı artık sizi affedermi sanıyorsunuz ? Siz hainler bu coğrafyadan tamamen silinmeden uzun adam durmayacaktır.Bu halk bunun için uzun adamın peşinden gitmektedir.70 milyon Türk uzun adamın askeridir.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    İmralının yolu açılacak ama darağacı ile. Anlaştık mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat