Davutoğlu, Ceceli ile birlikte ilahi okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya tanıtım toplantısına katıldı. Davutoğlu burada Mustafa Ceceli ile ilahi okudu

GİRİŞ 23.04.2016 02:25 GÜNCELLEME 23.04.2016 14:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya tanıtım toplantısında konuştu. Terörle mücadele konusuna değinen Davutoğlu, "Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız" dedi. Başbakan Davutoğlu, Konya'ya 1 milyonluk bir kütüphane müjdesi de verdi. Davutoğlu, Mustafa Ceceli ile birlikte ilahi de söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükeşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Kültür Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı ve Kutlu Doğum Haftasına özel "Bütün Diller Onu Söyler" programına katıldı.

Katılımcıları, "Hazreti Mevlana'nın hemşehrileri aziz Konyalılar. Sizinle vuslat ne güzel, sizinle tekrar buluşmak ne güzel aziz Konya" diye selamlayan Davutoğlu, nereye gitse Konyalıların gönlünde olduğunu söyledi.

"ÖZGÜR KUDÜS AŞKINI BURADA YAŞIYORUZ"

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kültür ve Turizm Komitesinin, 2016 yılı için Konya'yı 'İslam dünyası turizm başkenti" seçtiğinin anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Filistin'in Kudüs şehri turizm başkenti seçilmişti, önümüzdeki yıl da Medine. Ne güzel bir tevafuk, Kudüs'ten emaneti aldık, Medine'ye devredeceğiz. Kudüs ve Medine Konya'nın kardeşidir, Konya'nın ilham aldığı şehirlerdir. Kudüs'te bütün gecesini Mescid-i Aksa'da geçirmiş biri olarak şunu ifade edeyim, ben Kudüs'te Konya'nın kokusunu aldım, Konya'da da hep Kudüs kokusu alıyoruz. İnşallah her iki şehirde de Medine kokusu alıyoruz. Medine olduğu için, Kutlu Peygamber Medine'yi Yesrip'ten Medine haline dönüştürdüğü için Kudüs var oldu, Konya var oldu. Konya'dan Kudüs'e, şehirler şehri Medine'ye gönül dolusu, muhabbet dolusu selamlar. İnşallah birgün özgür Kudüs'te hep beraber bu havayı teneffüs edeceğiz. Özgür Kudüs aşkını burada yaşıyoruz."

Bu vesileyle eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı da hayırla, şükranla ve minnetle andığını ifade eden Davutoğlu, "1980 eylülünde Kudüs aşkıyla Konya yürüdüğü zaman, 12 Eylül darbesine gerekçe olarak yazılmıştı. İşte buradan haykırıyoruz, kim ne yaparsa yapsın, ne tür darbeler, oyunlar kurulursa kurulsun, Konya her zaman Kudüs'ün yanında olacak, Kudüs her zaman Konya'da olacak." diye konuştu. 

YORUMLAR 8
  • fakih 7 yıl önce Şikayet Et
    buna ilahi denmez!calgili muzigin helal oldugunu kimse hadisi seriflerle ayetler ile ispatlayamaz.
    Cevapla
  • evren 7 yıl önce Şikayet Et
    Kusabilirmiyim?
    Cevapla
  • hazeyn 7 yıl önce Şikayet Et
    yut pisligin icinde kalsin
    Cevapla
  • ahmet olurluk 7 yıl önce Şikayet Et
    sizleri seviyoruz mehdiye zemin hazirlayanlar..sizleri Allah cc icin seviyoruz yürekli devlet buyuklerimiz..korkmayin..urkmeyin..millet olarak sizlerleyiz..
    Cevapla
  • Şivan Perver 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın, bu adamların yaptığı bütün işlerden nasıl razı olduğunu düşünüyorsunuz. bu gün 23 nisan. Ata önündede dizilirler artık
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Akşamki atmosferi bir görmeliydiniz.Allah için iş yapanın da Allah için seveni çok olu.Doğru yoldan şaşmadan yürü başbakanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi