Davutoğlu'ndan flaş Yeni Anayasa açıklaması

Davutoğlu, "Mevcut anayasa üzerinde küçük manevralar yetmez. Net ve pür bir sistem istiyoruz. Bunun adı Başkanlık sistemidir" dedi.

Davutoğlu'ndan flaş Yeni Anayasa açıklaması
Davutoğlu'ndan flaş Yeni Anayasa açıklaması
GİRİŞ 27.04.2016 22:36 GÜNCELLEME 27.04.2016 23:37

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Yeni Anayasa ile ilgili olarak, "Kendi değerlerimize atfı olan, bu çerçevede mutlaka evrensel ve milli değerleri birlikte barındıran bir metin için gayret sarf ediyoruz. Metnin özü, esası özgürlükçülüktür. Vatandaşı esas alan, insanı esas alan, devleti esas alıp milleti tanımlayan değil, milleti esas alıp devleti tanımlayan, vatandaşı merkeze alıp, diğer bütün devlet kurumlarını onun etrafında şekillendiren bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla bunun dışında söylenenler gerçeği yansıtmaz."açıklamasında bulundu.

Başkanlık sistemini işaret eden Davutoğlu "Bizim şu anki hedefimiz odaklandığımız husus, net, pür, iç dengeleri iyi korunmuş ve yönetimde herhangi bir yetki karmaşasına yol açmayacak bir sistemdir ki, bunun adı başkanlık sistemidir. Öncelikli olarak başkanlık sistemini en ideal, çağdaş şekliyle ve şimdiye kadar da savunduğumuz, öne çıkardığımız şekliyle ele alacağız. Kamuoyumuza bunu sunacağız."  dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!