MHP'nin Yaşar Kemal sessizliği

Türkiye Barışını Arıyor konferansına ve Yaşar Kemal'e her kesimden olumlu veya olumsuz tepkiler gelirken MHP neden sessiz kaldı. haber7.com'un özel haberi

MHP'nin Yaşar Kemal sessizliği
MHP'nin Yaşar Kemal sessizliği
GİRİŞ 17.01.2007 15:26 GÜNCELLEME 11.09.2017 16:29

FUAT ATİK'in haberi

 

13-14 Ocak'ta yapılan 'Türkiye Barışını Arıyor” başlıklı konferansa ve bu konferansta 'Teröristleri garilla yaptık' diyen Yaşar Kemal'e hemen her kesimden olumlu veya olumsuz tepki gelmesine rağmen Milliyetçi Hareket Partisi'den hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Konferansta Yaşar Kemal, Türkiye’de milliyetçi kisvesine bürünmüş ırkçılar olduğunu ve “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” sözünün dillerine pelesenk edildiğini belirterek, “Bir ülke halkına bundan daha korkunç bir söz edilemez. Türk’ün Türk’ten başka dostu vardır, gizli saklı değildir. Malazgirt’ten bu yana Kürtler Türklerle dosttur” demişti.

Konferansta dile getirilen görüşlere özellikle de Yaşar Kemal'in konuşmasına medya ve siyasi çevrelerden olumlu-olumsuz tepkiler geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP Batman Milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, Yaşar Kemal'i ilk eleştiren siyasiler oldu. Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Erdem Akyüz, ise “Aslında ‘bölücünün adını aydın koyduk’ demesi gerekirdi” diyerek tepkisini ortaya koyan ilk sivil toplum kuruluşu oldu.

Milliyetçi görüşe sahip partilerden ise sadece BBP, yaptığı açıklamayla Yaşar Kemal'e tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Türkiye Barışını Arıyor” toplantısında PKK’lılar için “gerilla” ifadesini kullanan Yaşar Kemal için savcıları göreve çağırdı.

 

 

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da parti grup toplantısında Yaşar Kemal'in sözlerine isim vermeden 'Türk Kürt kardeştir' diyerek cevap verdi.

13 Ocak'ta başlayan ve 14 Ocak'ta sona eren konferansın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi'nden konuyla ilgili açıklama yapılmaması dikkat çekti. MHP'den sadece Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Sabah gazetesinin sorusu üzerine 'Türk, Kürt ayrımı yapan kalleştir. Ayrımı yapanlar en büyük hatayı yapıyor. Hata yapanların başında da Yaşar Kemal geliyor. Bu coğrafyanın ortak kimliği Türklük'tür' diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

 

Ancak parti adına yapılan açıklamalarda bu konuya hiç değinilmemesi dikkat çekti. 13 Ocak'tan sonra MHP'den Oktay Vural parti adına 'AKP, DTP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ PETROLDEN PAY VERİLSİN TALEBİNİ KARŞILIYOR' şeklinde, Genel Başkan Devlet Bahçeli de Kerkük ve Irak konusunda açıklama yaptı. Her iki açıklamada da Konferans'taki konuşmalara özellikle de Yaşar Kemal'in açıklamalarına MHP'nin sessiz kalması, partinin konuyla ilgili tavrını netleştiremediği yorumlarına neden oldu.

 

 

İLGİLİ HABERLER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • BBP, savcıları Yaşar Kemal için göreve çağırdı
    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Türkiye Barışını Arıyor” toplantısında PKK’lılar için “gerilla” ifadesini kullanan Yaşar Kemal için savcıları göreve çağırdı.
    2007-01-17 14:08:00
 
  • Mumcu'dan hükümete gensoru tehdidi
    'Kürt'ün Kürt'ten başka tek dostu Türktür' diyen Anavatan lideri Erkan Mumcu, parti grup toplantısında hükümetin Irak politikasını yerden yere vurdu ve gensoru ile tehdit etti.
    2007-01-16 17:44:00
 
  • Yaşar Kemal'e 'gerilla' tepkisi
    Yazar Yaşar Kemal’in “Türkiye Barışını Arıyor” toplantısında dile getirdiği “gerillanın adını terörist koyduk” sözlerine sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden tepki yağdı:
    2007-01-14 15:26:00
 
  • Yaşar Kemal: Türkiye'de ırkçılar var
    Yaşar Kemal, Türkiye'de milliyetçi kisvesine bürünmüş ırkçılar olduğunu belirterek, 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' sözünü ülke için korkunç bir söz olarak nitelendirdi.
    2007-01-13 19:45:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler