Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş tutuklandı mı? (Karar verildi)

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş tutuklandı mı? İşte tüm detaylar

GİRİŞ 04.11.2016 16:52 GÜNCELLEME 04.11.2016 16:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. HDP'ye yönelik operasyonda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Demirtaş, Yüksekdağ, İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik hakkında tutuklama kararı verildi. Ziya Pir, İmam Taşçıer savcılıktan, Sırrı Sürreya Önder ise mahkemeden serbest bırakıldı.

İKİ VEKİL DAHA TUTUKLANMIŞTI

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın işlediği suçlar

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın işlediği suçlar

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliğin ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.

YORUMLAR 1
  • ahmet kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katilleri ve ekurilerinin zindanlarda çürümesini istiyorum. Bu kişiler bomba patlatır barış barış diye dolaşır utanmadan etrafta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor