Hain saldırı sonrası MHP'den ilk açıklama!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Suriye'de Türk askerine yönelik hava saldırısının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Hain saldırı sonrası MHP'den ilk açıklama!
Hain saldırı sonrası MHP'den ilk açıklama!
GİRİŞ 24.11.2016 15:19 GÜNCELLEME 24.11.2016 15:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, Suriye'de 3 askerin şehit düştüğü Türk askerine yönelik hava saldırısının çok üzücü olduğunu vurgulayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı diledi.

Olayın 24 Kasım'da meydana gelmesinin manidar olduğunu belirten Erkan Akçay, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hava saldırısının Suriye rejim güçleri tarafından yapıldığının değerlendirildiğini kaydetti.

Provokasyon tekrarı olup olmadığının uzmanlar ve yetkililer tarafından inceleneceğini anlatan Akçay, "Kesinlikle kabul edilemez, bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti olarak gereği neyse yapılmalıdır." diye konuştu.

Akçay, bir soru üzerine, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının aynı tarihte düşürüldüğüne dikkati çekerek, "Daha sonraki gelişmeler bunun provokasyon sonucu olduğunu büyük ölçüde ortaya çıkardı. Böyle bir kanaat de var. 24 Kasım'da tam aksi hadisenin meydana gelmesi, ilk etapta insanı düşündürtüyor ama ön yargılı ve peşin hükümlü olmamakta fayda var. Önümüzdeki günlerde bu olay çok daha aydınlığa kavuşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • emmi 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu siyasetçilerin şu "kabul edilemez" açıklamaları insanı bitiriyor ne yana gittiği belli olmayan boş bir laf. Türkçe konuşun da biz de anlayalım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı