'Ecevit duyarsa hükumeti bozar'

17 yıl önce Fethullah Gülen’le ilgili ilk raporu hazırlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, darbe komisyonuna çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 10.12.2016 09:06 GÜNCELLEME 10.12.2016 09:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Fethullah Gülen’le ilgili ilk raporu hazırlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, “Raporu sunduk, üç gün sonra Gülen’i yurt dışına kaçırdılar. Bir ay daha verselerdi bu örgüt bitmişti” dedi.

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Fethullah Gülen'le ilgili ilk raporu hazırlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'a, Gülen çalışması ile ilgili olarak, “Böyle bir çalışmayı Başbakan Bülent Ecevit duyarsa hükümeti bozar” ifadelerini kullanıp kullanmadığına yönelik soruya, “Doğrudur şahidim” yanıtını verdi. Milliyet'te yer alan habere göre Ak, önceki gün komisyonda özetle şunları anlattı:

"EL ALTINDAN SERVİS"

“Bu operasyonu yaparken 1999'da bir istihbarat operasyonu yaptık. Biz farkında olmadık, operasyonun unsuru olmuşuz. Çevremdeki bir sürü insan bizlerden korktu, iletişim kurmaya çekindiler. Bunların ne olduğunu anlatamadık. Dinle ilişkilerinin olmadığını anlatamadık. Bize kimse 28 Şubatçı diyemez. Örgüt başka bir rapor çıkardı el altından. Hazırlanan raporda peygambere hakaretler içeren söylemleri el altından servis ettiler. Bizi olumsuz insanlar olarak lanse etmeye çalıştılar. Daha sonra Ergenekon'a sokmaya çalıştılar ama cesaret edip gözaltına alamadılar.

1999 tarihli raporumuzun en son paragrafında, 'önlem alınmakta gecikildiği takdirde, din görünümlü isyanların en tehlikelisi olabileceğini işaret etmek yanıltıcı bir tahmin olmayabilir' demişiz. Biz 15 Temmuz'u 1999'da yazmışız.”

YORUMLAR 1
  • xxxyyy 7 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit döneminde;Ecevit'e Çete başından iltifat,Çete başına Ecevit'ten iltifat ve destek....DSP'liler Ecevit'e soruyor böyle birine niye destek verip ve iltifat ettiğini.İleride bunları niye yaptığımı anlayacaksınız diyor.Onlar anladımı bilemem ama bizler 15 Temmuz'da anladık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler