‘Türkiye’siz yeni bir Suriye sınırı çizilemez’

İHH’nın Halep, Başika ve Türkmendağı’na toplanan 107 tırlık yardım konvoyu Suriye’ye doğru yola çıktı.

‘Türkiye’siz yeni bir Suriye sınırı çizilemez’
‘Türkiye’siz yeni bir Suriye sınırı çizilemez’
GİRİŞ 02.01.2017 15:31 GÜNCELLEME 02.01.2017 15:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Suriye ve Ortadoğu’da yeni bir harita çizilecek ise masada Türkiye de olacaktır” dedi.

İşte Yalçın Topçu’nun konuşmasından bazı satırbaşları…

Bugün burada Sultanbeyli Kardeşlik Platformunun “İyiliğe yol ver” diyerek Halep, Başika, Musul, Kerkük, Bayırbucak’daki kardeşlerimize Büyük Türkiye’nin kardeşliğinin, diğergamlığının göstergesi olan 105 adet yardım TIR’ımızı uğurlamak için toplandık. Sultanbeyli Kardeşlik Platformunun her bir üyesine ve bu 105 TIR’ın doldurulmasında emeği katkısı olan her bir kardeşime, Devletimiz, Büyük Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsım adına en kalbi duygularla şükranlarımı ve minnettarlıklarımı ifade ediyorum. Sizler Milletimizin yüksek duygu ve düşüncelerini temsil ediyorsunuz. Bu asil davranışınız insanlık için güzel bir örnek olmuştur.

Reina’daki alçak katliamı yaptıran küresel emperyalistleri kınıyor, katliamda hayatını kaybedenlere rahmet, sevenlerine sabır, ülkemize başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum. Terörün bahanesi ve gerekçesi olamaz. Terör insanlık suçudur. Terör baronlarının birinci hedefi Türkiye’dir. Türkiye’nin Suriye’de sahaya inmesi bir kısım planları bozdu. Şimdi böyle provokatif eylemlerle Türkiye’yi hizaya sokmaya çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki Suriye’de yeni bir harita çizilecek ise masada Türkiye de olacaktır.

ŞUANKİ ŞARTLAR 100 YIL ÖNCESİNE BENZİYOR

Oldukça hassas bir dönemden geçiyoruz. Akla ve sabra ihtiyacımız var. Şartlar yüz yıl öncesine çok benziyor. Özellikle son 1 yıldır Türkiye’ye yönelik terörist saldırılar arttı. BTÖ’nün, FETÖ’nün, DEAŞ’ın ve diğer terör örgütlerinin hepsi aynı amaç için kurşun atıyor. Hepsinin derdi ve hedefi dik duran Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan üzerinden Türkiye devletini ve milletini yok etmektir. Ama bu millet her şeyin farkındadır. 15 Temmuz da gereğini yaptı. Milyonlar sokaklara döküldü ve bu ülkenin hür geleceğine sahip çıktı. Çünkü bu millet 2. Abdülhamit’i kurban verdikten sonra Osmanlının yıkıldığını gördü. Tarihten ders aldığı için Sayın Cumhurbaşkanına, Devlete, Millete, Bayrağa, Vatana sahip çıkıyor.

BEŞİKTAŞ SALDIRISI TERÖR BARONLARININ İŞİ

Batılı ülkelerin Beşiktaş’taki gece kulübüne yönelik terör saldırısını sert şekilde kınamalarını önemsiyor ve aynı duyarlılığı Türkiye’nin terörle mücadelesinde, amasız, fakatsız göstermelerini bekliyoruz. Terör baronları Türkiye’nin sorunlu bir ülke olduğu algısını oluşturmaya çalışıyorlar, aynı zamanda Türkiye’nin önünü terör vasıtasıyla kesmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Çokluk içinde birlik prensibiyle 1000 yıldır bu coğrafyada barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Milletimizin mayası sağlamdır, kimse bizi bölemez.

HÜRRİYET SANCAĞI HALEN BİZİM ELİMİZDE

Türkiye’nin güçlü ve tam bağımsız olması bölgesindeki mazlumlara da umut olmaktadır. Yaklaşık 4 milyon Suriyeli muhacire Ensar gibi davranan devletimle ve milletimle gurur duyuyorum. Bu milletin dünyada bir eşi daha yok. O yüzden mazlum milletlerin hürriyet sancağı halen bizim elimizdedir.  Bölgesinde mazlumlara umut veren, istikrarlı ekonomisi ve yönetimiyle yükselen bir güç haline gelmiş, medeniyet algısı ve milli ufkuyla bütün bölgesel ve küresel hesapları bozan bir Türkiye’yi elbette kadim düşmanlarımız istemeyecektir.  Ne yaparsa yapsınlar Tanrı dağlarından Hira’ya uzanıp, Bize Anadolu’yu yurt yapan ilahi kader son sözü söyleyecektir.

ÜZERİMİZDE HESAP YAPAN KADİM DÜŞMANLARIMIZ VAR

Taşeron terör örgütlerini sahaya süren düşmanlara karşı devletimiz ve milletimiz birlik içinde şuurlu bir mücadele veriyoruz. Üzerimizde hesap yapan kadim düşmanlarımız, besledikleri eşkıyaların her türünü üzerimize saldılar. Yıllardır yüreğimizi yakıp enerjimizi tüketmeye çalışıyorlar. Sağcı solcu, alevi sünni, Türkmen Kürt, laik - antilaik ayrışmalarını körükleyip sahaya sürenler şimdide hayat tarzlarımız üzerinden bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. Ama nafile, bizi birbirimize düşüremezler. Biz; çokluk içinde birlikte yaşamaya kararlıyız. Farklılıklarımızı iftihar vesilesi, zenginlik sayan büyük bir Milletiz. Biz Ay yıldızlı Al bayrak altında kıyamete kadar bir ve beraber olacağız.

‘İDAMI DA DÜŞÜNMEK GEREKİYOR’

Birlik ve beraberlik en büyük gücümüz. Kuvay-ı Milliye ruhu en büyük güvencemizdir. Hiçbir toleransa gerek yoktur. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Terörle mücadele, devlet millet el ele milli seferberlik anlayışı ile veriliyor. Başta idam olmak üzere vatandaşlıktan atılma dâhil her türlü cezai müeyyideyi düşünmek gerekiyor. Bu noktada devletimizi idare edenlerin tavrı nettir.  Milli iradenin isteğini devlet yerine getirecektir. Çünkü söz konusu olan vatandır, birliğimiz ve beraberliğimizdir.

YORUMLAR 5
  • once.vatan. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize.dizcokturmek.isteyen.emperyalist.devletler.acikca ortada.kozlar.bizim.elimizde.hedef.tam.karsimizda.bizde.bir.vatan.evladimizmi.sehit.oldu.onlardan.en.az.100.tane.olacak.bomba.olup.yagmamiz.lazim.bak.ozaman.kim.diz.cokuyor.uygulayalim.nebekliyoruz.kardesim.oleceksek.adam.gibi.olelim.bizim.korkmamizi.bekliyorlar.atla.kilicla.korkutmus.atalarimiz.kemiklerini.sizlatmayalim.atalarimizin.zamaninda.baltayla.kazmayla.cikmis.dusmanin.karsisina.ne.bekliyoruz.kardeslerim.ne.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Yiğit adam seni ALLAH için seviyoruz.
    Cevapla
  • Kochisar li 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin adam..
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu konuşmanın altına imzamı atarım aynennnn ağzına sağlık
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik