CHP'den skandal karar! Türkiye aleyhine çalıştılar

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye'nin yeniden izleme sürecine alınıp alınmayacağı oylaması yapıldı. CHP'liler oylamaya katılmayarak Türkiye aleyhine destek verdi.

CHP'den skandal karar! Türkiye aleyhine çalıştılar
CHP'den skandal karar! Türkiye aleyhine çalıştılar
GİRİŞ 24.01.2017 09:01 GÜNCELLEME 24.01.2017 11:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye açısından çok kritik bir karara imza attı. Meclis, "Türkiye’deki demokratik kurumların işleyişi" konusunun acil gündem maddesi olarak ele alınmamasına karar verdi.

AKPM'deki oylama üçte iki çoğunluk bulunması halinde Türkiye yeniden izleme sürecine alınacaktı. Ak Parti milletvekilleri oylamaya tam kadro katılarak red oyu verdi.

CHP milletvekilleri ise Türkiye aleyhtarları tarafından gündeme getirilen oylamaya katılmayarak Türkiye aleyhtarlarına destek verdi. 

OYLAMAYA CHP'Lİ ÜYELER KATILMADI

Türkiye hakkında yapılan oylamaya Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) temsilen AKPM'de bulunan milletvekillerinin oy kullanmadığına işaret eden AK Partili Talip Küçükcan, "Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin bu konuda desteğini talep etmemize rağmen bu destek bize verilmedi ne yazıkki. Türkiye'yi bu kadar yakından ilgilendiren, Türkiye imajını olumsuz şekilde etkileyebilecek, Türkiye'nin izleme komitesine düşürülmesi ile ilgili bir sonuç doğurabilecek bir tartışmanın Genel Kurul oylamasında CHP üyelerinin oy vermediğini gördük." dedi.

Karar ile Türkiye’nin "denetim sürecine alınma tehlikesi" şimdilik ortadan kalktı.Denetim süreci, insan hakları ve hukuk devleti alanında yükümlülüklerini yerine getirmemiş, demokrasisi belirli bir olgunluğa ulaşmamış ya da bu alanda ciddi zaaflar yaşayan ülkelere uygulanıyor.

YORUMLAR 15
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Normal !!!
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    chpnin düşmanı biziz zaten şaşırmadık abrpa brlğide çok lazm değil
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP gayet normal, herzamanki gibi vatana millete düsman.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Sasirmadik ki Chp Nezaman ülkemiz icin calisdiki Hicbirzaman Avrupaya Amerikaya giderler Güzelim Ülkemizi Kötülerler Chp nin TekBi Dikili Agaci yok Ülkemizde Onlar Herseye karsi Nerde Eylem Orda Chp
    Cevapla
  • yağmur 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar chp türkiyenin ekmeğini yer avrupanın kılıcını sallar bunu biliyoruz bu yüzden dik duruyoruz ALLAH chp nin belasını verecek silinecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi