Son ankette şaşırtan sonuç!

MAK Danışmanlık Şirketi’nin 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında ' 2017 Türkiye gündemi anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlık sistemi araştırması' sonuçları açıklandı.

Son ankette şaşırtan sonuç!
Son ankette şaşırtan sonuç!
GİRİŞ 03.02.2017 12:56 GÜNCELLEME 03.02.2017 14:06
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ankette en dikkat çekici olan, 'Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusuna verilen cevaptı. Ankete katılanların yüzde 51,66’sı AK Parti, yüzde 25,5’i CHP, yüzde 12,77’si MHP, yüzde 7,77’si ise HDP cevabını verdi. Referandum’da EVET diyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 52 oldu.

9 Nisan Pazar günü yapılması beklenen ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi içeren referandum öncesi anket firmalarının yaptığı kamuoyu araştırmalarında birbirinden ilginç sonuçlar çıkmaya devam ediyor.

Mehmet Ali Kulat’ın başında olduğu MAK Danışmanlık şirketi de, 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 5 bin 400 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarını açıkladı. 30 Büyükşehir, 23  il (Ağrı, Aksaray, Artvin, Bayburt, Bitlis, Bolu, Düzce, Elazığ, Giresin, Gümüşhane, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Osmaniye, Sinop, Bilecik, Yozgat, Uşak) ve 154  ilçede yapılan ankette, "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna; kararsızların matematiksel dağılımının sonunda Ak Parti 51,66,  CHP 25,55,  MHP 12,77,  HDP 7,77 cevabının verildiği görüldü. DİĞERLERİ başlığı altıda diğer parti ve bağımsız adaylar ise 2,25 de kaldı. MAK Danışmanlığın son 5 ayda yaptığı araştırmalarda HDP, yüzde 10’luk barajı hiç geçemedi.

İşte MAK Danışmanlık şirketinin 26 Ocak-1Şubat tarihleri arasında yaptığı anketin birbirinden çarpıcı sonuçları:

YARIN SEÇİM OLSA OYUNUZU HANGİ PARTİYE VERİRSİNİZ?

SİZE GÖRE ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?

TBMM GÖRÜŞÜLEN  ŞEKLİYLE ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE YÖNELİK BİR REFERANDUM YAPILSA BU DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLAR MISINIZ?

TBMM’DE GÖRÜŞÜLEREK REFERANDUMA GÖTÜRÜLMESİ SONUCU ÇIKAN ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİNİN İÇERİĞİ KONUSUNDA YETERİNCE BİLGİ SAHİBİ MİSİNİZ?

ÜST BÜROKRASİ VE SİYASİ PARTİLERİN MİLLETVEK İLLERİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE ÜST YÖNETİCİLERİ ARASINDA FETÖCÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR MİSİNİZ?

 

YORUMLAR 51
  • METİN ELAZIĞLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ki sistemdeki tıkanıkları ve karışıklıkları 90 yıldır yaşıyoruz ve bir arpa boyu yol alamıyoruz.demekki mevcut sistem tam bir pranga.Bu yüzden bir değil milyonlarca evet.Neden mi evet 2016 haziran seçimlerinden sonra 1 kasım 2016 seçimlerine kadar maddi ve manevi olarak ne kaybeddiklerimize bakacak olursak zaten resmin tamamını görmeye yeter.Bu nedenle tekrar milyonlarca EVET EVET EVET.....................................!
    Cevapla
  • Wanli 7 yıl önce Şikayet Et
    %62 ewet olacağını tahmin ediyorum
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    % 60 - 65 arası evet çıkacak tabi eğer sistemin Türkiyeye faydasını iyi anlatırlarsa Oylar dahada fazlalaşacak.Birde Hayır oyları şer cephesi ; ABD,AB,FETÖ,DAEŞ,PKK olduğu Halka çok iyi anlatılmalı çünkü Hayır oyları etkilenmesin diyeTerörü,saldrıları şu an durdurdular.
    Cevapla
  • YKaan 7 yıl önce Şikayet Et
    benim tahminimde 59% evet.
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Birde malatyaya sorsaydınız EVET EVET EVET DURMAK YOK YOLA DEVAM
    Cevapla
  • Zubeyde sahin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yok eveveeeeeettttttttt var Recep tayip erdogan. Recep tayip erdogan. Recep tayip erdogan. Binkere de olsa olumune de olsa vatani seven evvettt dicek bizi yabancilar a sikayet Eden ler de hayir dicek gelin safinizi secin
    Cevapla
  • Evet için eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki iki ayda neler olur. Bilemem şu an fark az. Babaanne çocuk bakma parasını toplum benimsemedi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti