Adil Gür açıkladı: Oran giderek artıyor!

A&G şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, eğitim seviyesi yükseldikçe, ‘İstikrar için evet diyeceğim’ diyenler hızla artıyor.

Adil Gür açıkladı: Oran giderek artıyor!
Adil Gür açıkladı: Oran giderek artıyor!
GİRİŞ 26.03.2017 06:39 GÜNCELLEME 26.03.2017 06:48
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Araştırma,  11-13 Mart  2017 günleri Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle  köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 2.946’si kadın, toplam 5.912 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. 

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.

Araştırma sonuçlarında EVET diyenlerin ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan EVET dediği için EVET diyeceğim, İstikrar için ve Darbe ve Terörle daha etkin mücadele için EVET diyeceğim dediğini görüyoruz.

HAYIR diyeceğim diyenlerin ise ‘Yeni sistem tek adamlığa neden olur!’ ve ‘Parlamenter sistem Türkiye için daha uygun‘ cevapları ilk 2 sırada. HAYIR gerekçeleri içerisinde; ‘Ülke bölünür, Rejim değişir ve Erdoğan karşıtlığı’ önemli oranda yer tutuyor. 

Eğitim yükseldikçe istikrar için ‘Evet diyeceğim’ diyenler hızla artıyor

Eğitim seviyesi düştükçe, Cumhurbaşkanı Evet dediği için, Darbe olmaması için cevapları ; 
Eğitim seviyesi yükseldikçe Ülkede istikrar için, çift başlılık olmaması için, Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için cevapları ortalamanın üzerine çıkmakta.

Yaş yükseldikçe Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim diyenlerin oranı artıyor.

Yaş ortalaması yükseldikçe Cumhurbaşkanı Evet dediği için, darbe olmaması için cevapları ; 
Yaş ortalaması düştükçe Çift başlılık olmaması için, Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için cevapları ortalamanın üzerinde söylendi. 

Parti tercihlerine göre neden hayır? (Referandumda hayır diyeceğim diyenler)

Birden çok cevap verilebildiği için cevaplar  %100’den fazladır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya çıktı, Erdoğan için evet diyeceğim diyenlerin oranı arttı. Neden evet?

(Birden çok cevap verilebildiği için cevaplar  %100’den fazladır.)  İki ay öncesine göre ‘Cumhurbaşkanı ERDOĞAN EVET dediği için, Ülkemizde Darbe olmaması için EVET diyeceğim’ diyenlerde bir artış, Ülkede istikrar için EVET, Çift başlılık olmaması için EVET diyeceğim diyenlerde bir düşüş  görülmekte.

Eğitim seviyesine göre neden hayır?

Ak Parti’liler Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim, MHP’liler ise istikrar için, terörle daha etkin mücadele için evet diyeceğim cevaplarını daha fazla söylüyor!

Ak Parti’liler Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim, MHP’liler ise istikrar için, terörle daha etkin mücadele için evet diyeceğim cevaplarını daha fazla söylüyor!

Kadınlar Erdoğan için, erkekler ise istikrar için cevaplarını daha fazla söylemişlerdir!

Kadınlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan Evet dediği için, Ülkede darbe olmaması için ve Terörle daha iyi mücadele edilmesi için cevaplarını; 

Erkekler; Ülkede istikrar için, Çift başlılık olmaması için ve Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için Evet diyeceğim cevaplarını ortalamanın üzerinde söylemiştir. 

Milliyet

 

 

 

 

YORUMLAR 36
  • Sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayır diyen arkadaşlar, maddeleri okumuyor mu gerçekten anlamıyorum. Allah aşkına maddeleri okuyun araştırın da neye hayır dediğinizi bilin. Ayrıca ülkesini ve geleceğini düşünen kimsenin hayır diyeceğini zannetmiyorum... Allahu Ekber
    Cevapla
  • battal 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavurlari bir olmuşlar Türkiye buyumesin eskisi gibi kölemiz olsun diye yapmadıkları rezillik ahlaksızlık kalmamış bangır bangır hayırrrrrrr diye bağırıyorlar köpekleri pkk da hayırrrrrrr diyor insanlarımızın bazilarida hayır verecekmiş bazisida kararsızmis ben diyorum ki kardeşim size Allah akıl fikir versin rabbim herşeyi gösteriyor bizlere idrak etmeyi ve yaşamayı nasip etsin
    Cevapla
  • Serhat76 7 yıl önce Şikayet Et
    Biryere not edin %63 Evet olacak
    Cevapla
  • battal 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah memleketimiz için gelecek nesil icin
    Cevapla
  • Mse 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu