Merakla beklenen anket yayınlandı

1 Kasım seçimlerini tek başına bilen araştırma şirketi A&G'nin merakla beklenen anketi yayınlandı.

Merakla beklenen anket yayınlandı
Merakla beklenen anket yayınlandı
GİRİŞ 14.04.2017 18:22 GÜNCELLEME 14.04.2017 19:21
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

Araştırma, 08-13 Nisan 2017 günleri TÜRKİYE genelinde 47 ilde, 252 mahalle – köy ve belde de, 18 yaş ve üstü toplam 6.048 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır.

Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.

Örneklem seçilirken TÜİK ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanılmıştır. Örneklemde Büyükşehir, Kent, İlçe ve kır ağırlığına uyulmuştur.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.

Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde ± % 1,7'dir.

Araştırma kapsamında gidilen iller;

Adana, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak'tır.

Anket sonuçlarına göre, yüzde 13,0 oranında 'Sandığa gitmeyeceğim, Boş oy vereceğim ve Kararsızım' diyenler orantısal olarak dağıtıldığında %60,8 EVET, %39,2 HAYIR oranı ortaya çıktı.







YORUMLAR 195
  • eski yeni 7 yıl önce Şikayet Et
    gün ola harman ola öyle bakışla tarladan ne kadar mahsul çıkacağı belli olmaz biçilince çuval a girince belli olur. yarın sandiklardan açılınca belli olacak
    Cevapla
  • Abc 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hayır çıkar sonucun çok yakın çıkacağını düşünüyorum %51 gibi
    Cevapla
  • İsmail Y. 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarın akşam hep birlikte sevinçten dört köşe olacağız.İstanul'dan kalkıp Ankara'ya Evet kutlamalarına katılacağım.Dönüşte künefe alayım sana iyi gelir.
    Cevapla
  • halil ibrahim ulu 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer %60 tan aşağı çıkar ise bu millet artık adam olmaz hala olanları göremiyorlar mı at gözlüğü mü var en az %65 cıkması lazım nasıl buna karşı çıkıyorlar anlamıyorum eskiyi görmüyorlar mı şu rahatlık huzur zenginlik millete batıyor galiba....
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonucu bilemem amma yüzde ellinin üstüne çıksın yeterli bence.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ben sade bir vatandaşım ve akp kuruldu kurulalı oyumu veriyorum EVET yüzde 56.2 çıkacak gerisi yalan.
    Cevapla
  • arif 7 yıl önce Şikayet Et
    57.62 evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!