Davutoğlu'ndan Sarraf çıkışı: Bizim açımızdan...

AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili konuştu: Bizim açımızdan hükmü yoktur.

Davutoğlu'ndan Sarraf çıkışı: Bizim açımızdan...
Davutoğlu'ndan Sarraf çıkışı: Bizim açımızdan...
GİRİŞ 03.12.2017 15:09 GÜNCELLEME 03.12.2017 15:11
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İzmir'de, Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen 26'ncı Dönem Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD'de devam eden, Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili konuştu.

"HESAP VERİLME MAKAMI NEW YORK DEĞİL, ANKARA'DIR"

Davutoğlu, "New York'ta, o mahkemede sunulan belgelerin 17- 25 Aralık ile irtibatı dolayısıyla bizim açımızdan hükmü yoktur. Mücadele yürütürken eğer Türkiye'de yanlış bazı işler, olmuşsa bu yanlışın hesap verilme makamı da New York değil; Ankara'dır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir." dedi.

'İzzeti ve adaleti olmayan bir devletin yaşama şansı yoktur' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugünlerde, ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Bugünlerde ülkemize, devletimize, vatanımıza dönük farklı kuşatma faaliyetinin farkında olmamız lazım. New York'ta bir Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticilerini de izam etmeye çalışan bir mahkeme görülüyor. Bir kere, şunun bilinmesini ve bütün dünya tarafından ve zihinlerden çıkarılmamasını isteriz. Devletimiz, izzet temeli üzerine kurulmuştur. Devletimizin izzetine kim el uzatırsa 80 milyon, tek yürek olarak çelik bir sur gibi oluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin izzeti, bağımsızlığı ve egemenliği ile inşa edilmiştir. Biz, onun için Selçuklu'da Moğollara ve haçlılara karşı, Osmanlı'da yedi düvele karşı, İstiklal Harbi'nde 'Ya istiklal ya ölüm' dedik. Kimse, bizi böyle bir tercihle karşı karşıya bırakmasın. Yine deriz ki 'Ya istiklal ya ölüm'."

YORUMLAR 20
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu anlayin anlamayanlara soyluyorum sirf RTE gitsin diye neolursa olsun diyenlere sesleniyorum dava bu su degil dava ULKEN VATANIN DEVLETIN BAYRAGIN anla artik insan hata yapar yanlis yapar insaniz cunku ama asil mesela VATANIM sa ULKEMSE o zaman orada duracan arkadas VATAN BAYRAK aski annedende babadanda bundan sundan onde gelir onun icin gun birlik gunu kenetlenmek gunu guzel ulkeme kirli eller uzanacak ise Rabbim o elleri kirdirsin insallah Rabbim ULKEME MILLETIME DEVLETIME ASKERIME POLISIME zeval verdirmesin hainleri de kahir ismiyle kahretsin insallah
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz sonuna kadar reisin yanındayız ölümüne,
    Cevapla
  • nebi 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun..
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Davutların Ahmeti. Seni hep sevdik.. Sn.Erdoğan'ı yalnız bırakmadın. Bu çıkışları başkalarından da bekliyoruz.
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    2- asil amaclari ulkemizi amerikanin eyaleti yapmak değil sömürüye devam etmek tipki Sayın Cumhurbaşkanımizin idaresinden onceki gibi onun için asıl hedeflerinin Sayın Cumhurbaşkanımiz olduğunu açık açık söylemeni beklerdim ve asla basaramayacaklarini da soylemeliydiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sinan efendi Asıl vazifemiz Allah'a(cc)kulluk Dinimize ve Vatanımıza sahip çıkmak.Güvenip dayanacağımız tek merci ALLAH'TIR.Faniler birgün yok olur,Dinimize ve Vatanımıza hizmet eden herkese duacıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler