Önder'den Kaplan'a çok sert yanıt: Bu soytarılık..

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin" diyen ve "Sırrı gitsin film çeksin" diyen eski vekil Hasip Kaplan'a cevap verdi.

Önder'den Kaplan'a çok sert yanıt: Bu soytarılık..
Önder'den Kaplan'a çok sert yanıt: Bu soytarılık..
GİRİŞ 10.01.2018 08:52 GÜNCELLEME 10.01.2018 08:55
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

HDP'nin eski vekillerinden Hasip Kaplan'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan partinin eş genel başkanlığı koltuğuna oturacak kişi için yaptığı yorum tepkilere sebep oldu. Kaplan'ın "Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin" sözlerinin ırkçı olduğunu belirten birçok kişi tepki gösterdi. HDP'de Kaplan'a tepki göstermekte gecikmedi ve resmi Twitter hesabından "Anlayışımız ve politikalarımız ile hiçbir ilgisi yok. Kınıyor ve ayıplıyoruz" dedi.

HDP Genel Merkezi, Hasip Kaplan’ı ihraç talebiyle disipline sevk etmeye hazırlanırken, Kaplan  Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla, "Siyasetten de, partiden istifa ediyorum" dedi.

 'HDP'DE EŞ GENEL BAŞKANLIK GÖZ DİKİLEN BİR YER DEĞİLDİR'

 Önder'in açıklamaları şöyle:

 "HDP’de eş genel başkanlık ‘göz dikilen’ bir yer değildir. Hasip, düzen partileriyle bizi karıştırmış. Vekil olduğu zamanlarda da karıştırırdı."

'MİLLETVEKİLİYKEN DE FİLM ÇEKERKEN DE…'

"Ben eş genel başkanlığa, aday ya da talip değilim. Kuruluşundan bu yana, yoldaşlarım bu onurlu göreve defalarca beni önerdiler. Ben de her seferinde benden daha yetkin, benden daha layık en az onlarca yoldaşımı önerdim. Bugün de böyle düşünüyorum. Bu partinin bir sıra neferiyim. Milletvekiliyken de film çekerken de bu ‘sıra neferi’ olma duygum hep devam edecektir."

'IRKÇILIK HASTALIKLI BİR DUYGUDUR, HASİP KAPLAN'DA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ…'

 "İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava'da, Suruç'da, Şengal'de, Ankara Garı'nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır."

"BU SOYTARILIK HANGİ MAZARETLE AÇIKLANABİLİR?"

"Binlerce kamu çalışanı, barış akademisyenleri, öğrenciler, sanatçılar, basın emekçileri zor zamanlarda Kürt halkıyla omuz omuza durmanın bedelini aşından, işinden, canından, özgürlüğünden mahrum edilmekle öderken ve bir tekinden bile bir ‘ah!’ işitilmemişken bu soytarılık hangi mazeretle açıklanabilir? Kürtlükle ve Kürt halkını gözetmekle olabilir mi?"

 

YORUMLAR 37
  • reiissss 6 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirnizi
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz aynısınız. TERÖRİSTSİNİZ...
    Cevapla
  • Güzel kurgu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kurgu senaryo palavra ve pembe dizilerine döndü
    Cevapla
  • aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk ırkçılık yapınca faşist oluyorda Kürt yapınca özgürlük savaşçısı mı oluyor!!!
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sırrı yine filim çekiyorsun ama yemezler. Sizin ne olduğunuzu defaatle gördük. Çözüm sürecinde milleti kandırıp bize oy verin terör bitecek dediğinizi sonundada biz böyle demedik elimizde değil dediğinizi çok iyi biliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"