Bakan Ömer Çelik'ten Kurz'a sert cevap

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, Türkiye ve AB arasındaki müzakere sürecinin sonlandırılmasına ilişkin açıklamalarına AB Bakanı Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Kurz gibilere rağmen işimize bakıyoruz" dedi.

Bakan Ömer Çelik'ten Kurz'a sert cevap
Bakan Ömer Çelik'ten Kurz'a sert cevap
GİRİŞ 26.03.2018 13:26 GÜNCELLEME 26.03.2018 13:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, Türkiye ve AB arasındaki müzakere sürecinin sonlandırılmasına istemli açıklamalarına AB Bakanı Ömer Çelik sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Çelik, "Hem Türkiye hem AB ilişkilerde pozitif gündeme yoğunlaşmışken, her zaman olduğu gibi Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan akıl dışı açıklamalar geldi. Kurz, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sonlandırılması gerektiğini söylüyor. Her zamanki gibi ciddiye alınacak bir açıklama değil. Sadece Türkiye konusunda değil hemen her konuda Kurz’un açıklamalarının ciddiye alınacak bir tarafı yok. Burada soru şudur: Kurz, Türkiye-AB ilişkilerinin iyileşmesinden niye bu kadar korkmaktadır? Bu konuya ve diğer konulara AB yanlısı değil, AB düşmanı ırkçılar gibi yaklaşmasının sebebi nedir" ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, Avrupa’da üretilmiş en büyük yalanın, “Türkiye’nin AB üyeliğine karşıyız ama komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” cümlesi olduğunu vurgulayarak, "Başta Kurz olmak üzere bu yalanı yayanların niyetini biliyoruz. Kurz gibilere rağmen işimize bakıyoruz. Dünyanın ve bölgemizin ihtiyacı olan pozitif gündemleri üretmek için çalışıyoruz" dedi.

 

 

YORUMLAR 3
  • ZOR38 6 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde kurz/ kısa, yani aklı kısa !!!
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ab üyeliği yerine ab üye ülkeleri türk birliğine kazandırmalıyız almanya hollanda belçika avusturya gibi teröri destekleyen besleyen ırkçı sömürgeci çakal ülkeler yalnızlaştırılmalı
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    syn bakan bizde millet olarak soruyoruz MILLET diyorum cünki bu konuda yorumlar o nu göstermekte ki AB yi isteyen yok olmasina ragmen siz bunca hakarete bunca sürüklemeye kücük düsürmeye bakanlarimizi elcilik önünde alikoyma bir digerinin ucagin inmesine izin vermeme sinir disi etme vs vs vs vs lere ragmen HALEN NIYE ILLEDE AB diyosunuz hicmi sizlerde haysiyet seref yok ya!!NIYE SIZ AB NIZ BATSIN BÖYLESI IRKCI SAYGI AHLAK YOKSUNU BIR BIRLIKTE OLMAKTANSA OLMAMAMZ DAHA G´HAYIRLI DIYEMIYOSUZ gidin sangay birligine olmadi türk birligi olusturun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı