Hollanda: Türkiye ile ilişkilerimiz normalleşmeli

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Türkiye'nin Hollanda için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, 'Türkiye ile normal ilişkileri sabırsızlıkla bekliyorum ve her iki tarafın da mazeretleri olacağı bir durum öngörmüyorum' dedi.

Hollanda: Türkiye ile ilişkilerimiz normalleşmeli
Hollanda: Türkiye ile ilişkilerimiz normalleşmeli
GİRİŞ 27.03.2018 20:49 GÜNCELLEME 27.03.2018 20:56
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Blok, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) Suriye toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"SURİYE'DEKİ SON DURUMDAN ENDİŞELİYİZ"

 

BMGK'nin mart ayı dönem başkanı olan Hollanda'nın Suriye'deki insani durumdan son derece endişe duyduğunu belirten Blok, insani yardımların ulaştırılabilmesi için BMGK'nin ateşkes talep eden kararının uygulanması çağrısı yaptı.

"İNGİLTERE İLE DANIŞMA İÇİNDEYİZ"

İngiltere ve Rusya arasında yaşanan ajan krizinin ardından Hollanda'nın iki Rus diplomatı sınır dışı etme kararına ilişkin de değerlendirmede bulunan Blok, Hollanda'nın İngiltere ile dayanışma içinde olduğunu göstermek istediğini söyledi. 

Blok, Rusya'nın, eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının İngiltere'de zehirlenmesi olayında yürütülen soruşturmada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile çalışması gerektiğini ifade etti.

"TÜRKİYE İLE NORMAL İLİŞKİLERİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

AA muhabirinin ''Türkiye ile ilişkileri normalleştirecek misiniz? Bu konuda herhangi bir adım atma konusunda istekli misiniz yoksa Türkiye'den mi bir adım bekliyorsunuz?'' sorusuna Blok, şöyle cevap verdi: 

''Türkiye, Hollanda için çok önemli bir ülke ve NATO üyesi. Hollanda'da büyük bir Türk topluluğu da var. Türkiye ile çalışmak istiyorum. Bildiğiniz gibi son bir yıldır birtakım sebeplerden dolayı Türkiye-Hollanda ilişkileri gergin. Türkiye ile normal ilişkileri sabırsızlıkla bekliyorum ve her iki tarafın da mazeretleri olacağı bir durum öngörmüyorum. Kendi haklarımıza, kendi görüşlerimize sahip ülkeleriz ve bu nedenle de mazeretlere gerek olmamalı.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin. sizin için bir damla kan değil göz yaşı akıtmaya değmezsiniz. Uygar diyorsunuz kendinize . Katliam ve soykırım yapmadığınız kıta bir tek güney kutbu kaldı. hesap günü gelmekte olduğunu gördükçe kuzu postuna bürünüyor çakallar
    Cevapla
  • Mehmet Erşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda düşmanlığını resmen belli etmiş bir ülke, biz neden hala Srebrenica dahil yaptığı kızılderili, Çinli, Endonezyalı soykırımlarını kabul etmiyoruz Hollanda'nın.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    benim bakanıma hakaret eden bir ülkeyle türkiyenin işi olmaz başka kapıya
    Cevapla
  • Iskender 6 yıl önce Şikayet Et
    Gecti bolunun pazarı sur eşeğini nideye Baspiskoposun laleleri
    Cevapla
  • bedel 6 yıl önce Şikayet Et
    daha çok beklersiniz. bunu bakanımıza yaptığınız barbarliktan önce dusunecektiniz. yap, yanına kar kalsın, geçmiş zamanda kaldı. yaptiklarinizin bir bedeli var ödeyeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!