Eski Bakan Cevat Ayhan vefat etti

54. Hükümet'te Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapan Ayhan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

GİRİŞ 08.05.2018 09:33 GÜNCELLEME 08.05.2018 21:05
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan, Ankara'da  tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, 2010 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu  atağa bağlı tedavisi süren Ayhan, akşam saatlerinde Bayındır Hastanesinde vefat etti.

 

Bugün Ankara Hacıbayram Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınacak  cenaze namazının ardından memleketi Sakarya'ya götürülecek Ayhan'ın naaşı,  çarşamba günü de öğleyin Adapazarı Orhan Camii'nde kılınacak cenaze namazının  ardından Akyazı ilçesine bağlı Çıldırlar Mahallesi'nde toprağa verilecek.
 
1930 yılında Akyazı'da doğan Ayhan, İTÜ Makina Mühendisliği  Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede master derecesi alan Ayhan, DPT Uzmanlığı,  Aliağa Rafinerisi Tevsi Projesi Makina Grubu Şefliği, Petkim Tesisleri Tevsi  Projesi Proje Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı,  Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
 
Kapatılan Refah Partisi'nde 19, 20 ve 21'inci Dönem Sakarya  Milletvekilliği yapan Ayhan, "REFAHYOL" olarak adlandırılan 54. Hükümet'te  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevlerini üstlendi.

SAKARYA'DA DEFNEDİLECEK 

 8 Mayıs Salı günü ikindi namazında Hacıbayram camiinde kılınacak Cenaze namazını müteakip Sakarya ya götürülecek. 9 Mayıs Çarşamba günü Sakarya Orhan caminde kılınacak namazı müteakip Defnedilecektir.

YORUMLAR 24
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin gerçek bir milli görüşçüydü..bugün kendini milli görüş gibi yansıtanlarla uzaktan yakından alakası yoktu.
    Cevapla
  • türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    allah mekanını cennet eylesin inşallah
    Cevapla
  • EKREM DİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Battal Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc) gani gani rahmet etsin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin cok degerli bir ilim ve siyaset adamıydı Sakarya ya her geldiğinde düğün cenaze yada başka bir organizasyon zengin fakir gözetmeksizin katılırdı.yardim severdi hic unutmam 1990 li yıllarda sakarya akyazi kuzuluk mahallesinde camimiz için gizli yardım yapmıştır.Rabbim amelince rahmet eylesin inşallah cenazesine katılacağız.Tum şehitlerimize ölen tüm akraba eş dostlarımıza rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!