AB Zirvesi'nde İtalya krizi! Hepsini bloke etti!

İtalya, AB Liderler Zirvesi'nde alınacak tüm kararları bloke ederek, 28 üye ülkenin ortak yayımlayacağı sonuç bildirgesine 'geçici olarak' engel oldu.

AB Zirvesi'nde İtalya krizi! Hepsini bloke etti!
AB Zirvesi'nde İtalya krizi! Hepsini bloke etti!
GİRİŞ 28.06.2018 23:27 GÜNCELLEME 28.06.2018 23:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Bir üye ülkenin alınması beklenen tüm kararları bloke etmesi nedeniyle 'şu aşamada' bir sonuç alınamadı" ifadelerine yer verildi.

BLOKE EDEN ÜLKE İTALYA!

 

 

Öte yandan edinilen bilgiye göre, söz konusu ülkenin sığınmacılar konusunda arzu ettiği biçimde kararlar alınmasını bekleyen İtalya olduğu öğrenildi. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in zirvede alınan kararları açıklayacağı basın toplantısı da bu nedenle iptal edildi. Söz konusu basın toplantısının yarın yapılması bekleniyor.

Birlik üyesi 28 ülke lideri, sığınmacılar, ABD ile ilişkiler, savunma ve güvenlik iş birliği, Brexit ve ekonomi gibi konuları görüşmek için Brüksel'de bir araya gelmişti.

İTALYA ZİRVE ÖNCESİNDE TEHDİT ETMİŞTİ

Zirve girişinde, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "İtalya'nın sığınmacı konusunda yeni laflara değil faaliyete geçilmesine ihtiyacı var." açıklamasında bulunmuştu.

"ZİRVEDE BİR KARAR ALINMAZSA, SORUNU KENDİMİZ ÇÖZMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

İtalya'nın zirvede sığınmacı sorununu çözmek için kendi önerisini sunacağını belirten Conte, "Artık karar almak zorundayız. Eğer bu zirvede bir karar alınmazsa, sorunu kendimiz çözmek durumunda kalacağız." diye konuşmuştu.

Zirvede sığınmacı konusunda alınacak kararları veto edebileceğine işaret eden Conte, "Bu ihtimali değerlendirmek istemiyorum ancak zirve sonunda ortak bir sonuca ulaşamayabiliriz." ifadesini kullanmıştı.

İTALYA ENGEL OLMAZSA, TÜRKİYE'YE TAAHHÜT EDİLEN 3 MİLYAR AVRO SERBEST BIRAKILACAK

İtalya'nın engel olmaması durumunda, sonuç bildirgesinde, AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği ikinci 3 milyar avroluk mali desteğin serbest bırakılması kararına yer verilmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu şarlatanlara hala neden güvenip bekliyor anlamıyorum. Biz kimsenin bekçisi değiliz. Bırakalım isteyen istediği yere gitsin kardeşim.
    Cevapla
  • Zeytin Dalı 5 yıl önce Şikayet Et
    İtalya'nın yaptığına benzer uygulamayı bizim devlet olarak da yapmamız gerekli.Kapıları açıp mültecileri salıvermek kozunu koymalıyız.
    Cevapla
  • erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    almayın bunların verdiği parayı tüm mülteci anlaşmalarını iptal edin 100 milyar euro da verseler para onların olsun mültecilerde onların olsun . köşeye sıkıştılar zaten türkiye gereğinden fazla harcama yaptı.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapılar açılsın! ...Bak o zaman Avrupalılar nasıl ciyak ciyak bağırıyorlar!.
    Cevapla
  • faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    italyanlar doğrusunu yapmışlar beyler. nasıl okuyorsunuz.. türklere karşı bir dertleri yokki. afrika fonu için de para istemişler bu kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır