Dışişleri'nden büyükelçilere: Haddinizi aşmayın!

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi tehdit eden Mısır ve İsrail'in Kıbrıs Rum Kesimi büyükelçilerine hitaben yaptığı açıklamada, 'ülke temsilcileri hadlerini aşmasın' ifadesini kullandı.

Dışişleri'nden büyükelçilere: Haddinizi aşmayın!
Dışişleri'nden büyükelçilere: Haddinizi aşmayın!
GİRİŞ 30.07.2018 20:51 GÜNCELLEME 30.07.2018 22:30
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bazı ülke büyükelçilerinin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin ifadelerine ilişkin soruya yanıt verdi.

"ÜLKE TEMSİLCİLERİ HADLERİNİ AŞMASINLAR"

GKRY'de geçen günlerde düzenlenen toplantıda bazı büyükelçilerin, Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de tek taraflı sürdüregeldiği hidrokarbon faaliyetleri konusundaki destek beyan eden ifadelerini yersiz bulduklarını belirten Aksoy, "Söz konusu ülkelerin temsilcilerine hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz." ifadesini kullandı.

"RUM TARAFININ, ADA'NIN TEK SAHİBİ GİBİ DAVRANMAKTA ISRAR ETMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözümün henüz tesis edilmemiş olduğu bir ortamda, Kıbrıs Rum tarafının Ada'nın yegane sahibi gibi davranmakta ısrar ederek tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerini sürdürmesinin kabul edilemez bir durum olduğuna dikkati çeken Aksoy, söz konusu faaliyetlerle Rum tarafının, Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını hiçe saydığını vurguladı.

"TÜRKİYE, KKTC'NİN HAK VE MENFAATLERİ KONUSUNDA KARARLI!"

Sözcü Aksoy, şunları kaydetti:

"GKRY'nin bu sorumsuz adımlarına karşı KKTC makamları ve Türkiye, gerekli uyarıları en başından bu yana yapmış, haklı kaygı ve infialini dile getirmiştir. Bu çerçevede evvelce de defaatle ifade ettiğimiz üzere ülkemiz, Kıbrıslı Türklerin hak ve menfaatlerini savunmakta ve Kıbrıs Türk tarafına desteğini sürdürmekte kararlıdır.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞLERDİ

Önceki gün, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde görev yapan İsrail ve Mısır büyükelçileri Türkiye'ye yönelik küstahça ifadeler ve tehditlerle gündeme gelmişti.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ: ASKERİ MÜDAHALELER OLMADAN ÇÖZMEYİ UMUYORUZ

‘Yurt dışında yaşayan Kıbrıslılar’ konferansında konuşan, İsrail Büyükelçisi Sammy Revel Rumların yanında olduklarını ifade ederek, “Kıbrıs’ın doğal kaynaklarını araştırıp kullanma hakkı bulunuyor. Bu kesin bir görüş. Sorunları askeri müdahaleler olmadan çözmeyi umuyoruz” demişti.

MISIR BÜYÜKELÇİSİ: UMARIZ ASKERİ GÜÇ KULLANACAK NOKTAYA GELMEYİZ

Mısır’ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed ise Güney Kıbrıs’tan Mısır’a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söylemişti.

Türkiye’nin Akdeniz’deki doğalgaz adımlarını kınadıklarını söyleyen Mohamed, Rumların doğalgaz arama çalışmalarını ise desteklediklerini belirtmişti. Mısırlı Büyükelçi, “Umarız bölgede askeri güç kullanacak noktaya gelmeyiz. Bu durumda Güney Kıbrıs´a her türlü yardımda bulunacağız” diye konuştu.

YORUMLAR 51
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    El altindan savasi ilan etmisler.Hazirlikli olmaliyiz.
    Cevapla
  • Gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Hz. Muhammed (sav.) in Ordusuyuz yüreğiniz varsa çıkın karşımıza, o zaman Gemileri değil limanları yakan bir orduyu göreceksiniz. O kuzeyden gelecek aslan biziz.
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Üzerine mermi yağdırdığınız, demokratik özgürlüklerini çaldığınız Mısır halkı mı bize karşı savaşacak ya da taş atan Filistinli çocukların karşısına ancak tankla çıkabilen siyonist zalimler mi? Yoksa bunlara güvenen Rumlar mı? Hepiniz beraber gelin zalimler!
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Hele mısır... pkk gibi bol bol Silah dolduruyorlar mı senin depona?.. cesaretin bundan mı kaynaklanıyor?.. yahudinin, abd'nin ve bütün İslam dışı kaynakların beslediği ve piyon olarak kullandığı sisi sin sen.
    Cevapla
  • abc 5 yıl önce Şikayet Et
    Verilecek cevap açık ve net bir şekilde bu ülkelere nota vermek bahsi geçen elçilerin ülkelerini savaşa sokmaya yetkilerinin olup olmadığını sormak. Bu yetki bu şahıslarda varsa her türlü sonuca açık olmak konusunda son ikazimiz olduğu bu şahıslar olduğu sürece bu çalışmalar her türlü askeri yöntemle engelleneceginin son kez hatırlatıldığının bildirildiği bir yazı çekin yok bu şahısların okadar da yetkisi yoksa bir zahmet görevden alınmaları aksi taktirde Türkiye'ye düşmanlık besleyen gorevliler o makamlarda olduğu sürece bu sorunların barışçıl yoldan çözülemeyeceğinin bilinmesi gerektiğinin de açık bir şekilde ifade edildiği bir nota bekliyoruz mısır İsrail Yunanistan ve Rum kesimi ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...