Türkiye'den ABD'ye F-35 resti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-35 projesine ilişkin anlaşmanın ortak bir mutabakat olduğunu, projenin tek taraflı olarak iptal edilemeyeceğini belirterek. "Sorunlar dayatma ile çözülmez, her ülkenin yargısı var, hukuku var. Bu dille bir yere varamayız." dedi.

GİRİŞ 19.08.2018 12:26 GÜNCELLEME 19.08.2018 13:41
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu ABD'ye tepki gösterdi  F-35 projesine ilişkin anlaşmanın ortak bir mutabakat olduğunu belirterek, projenin tek taraflı olarak iptal edilemeyeceğini açıkladı.



TEHDİT DİLİNE KARŞIYIZ

Çavuşoğlu, "F35'in ortağıyız. Türkiye de üretim yapıyor. Benim istedim, Türkiye Türkiye çıksın gibi bir süreç değil. Sorunların çözümü konusunda diplomasi işlettik. Sorunların çözümleri konusunda önerilerde bulunduk. Biz tehdit diline karşıyız. Biz diyoruz ki, bu dille bir yere varamayız. Dayatma anlayışına karşıyız. Karşılıklı anlayış içerisinde sorunlar çözülebilir. Kendi seçimlerine malzeme yapmak istiyorlar. Öyle görülüyor ki, ABD bu sorunları çözmek istemiyor, seçimlerde bu konuları malzeme yapmak istiyor. Bizim ABD halkıyla problemimiz yok. Bunun cevabını da ABD halkının vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

MÜNBİÇ'TE ORTAK DEVRİYE

Çavuşoğlu ayrıca ABD ile Münbiç'te ortak devriye dönemine geçileceğini açıkladı.

SIRP BAKAN'DAN TÜRKİYE MESAJI

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ise yaptığı açıklamada, "Sırbistan hiçbir zaman Türkiye'ye karşı çalışacak bir koalisyonun içinde yer almayacaktır."dedi.

 

 

YORUMLAR 48
  • faiz dolar cılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım çin ile yarım kalan teknoloji satın alma uzun menzil füzelerini tam alma zamanı şimdi.
    Cevapla
  • 4.MURAD 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne uzatıyorsunuz, lafı geveleyip gevelemeyin kardeşim.Biz de f 35 ileri almaktan vazgeçtik, Rus su 37 lerle ilgileniyoruz ve heyet yolluyoruz deyin bakın coniler nasıl kıvıracaklar....Aylardır laf laf laf yetti be, dik durmak buysa durmayın, kafa tutun.Korkmayın bu millet sizi yarı yolda bırakmaz.....
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu abd nefis ehli eşkiya hep bana diyen zalim insanlıktan çıkmışlar
    Cevapla
  • bağımsız 5 yıl önce Şikayet Et
    eşkıya bir devlet ….
    Cevapla
  • tahir gorgen 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun benim asker arkadasima. BU ulkede yargi var adalet var insanhaklari var, varda var ne yokki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı