Almanya'dan Kaşıkçı açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolması olayıyla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği'ndeki (AB) partnerleriyle buna tepki vereceklerini söyledi.

GİRİŞ 19.10.2018 22:52 GÜNCELLEME 20.10.2018 09:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Heiko Maas, Çekya Dışişleri Bakanı Tomas Petricek ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı vakasına ilişkin açıklamasını ve soruşturmanın sonlanmasını bekleyeceklerini ifade ederek, "Tüm bunlardan sonra  AB'deki ve diğer uluslararası partnerlerimizle buna bir tepki vereceğiz." dedi.

Maas ayrıca Suudi makamlarına Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddiasıyla ilgili soruşturmaya katkıda bulunma çağrısını yineledi.

 

 

"İDDİALAR ŞOKE EDİCİ"

Heiko Maas, bir süre önce Berlin'e dönen Suudi Arabistan Büyükelçisinden de bir açıklama beklediklerini ve iddiaların şoke edici olduğunu ilettiklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı ayrıca 27 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek ''Suriye Konulu Dörtlü Zirve'nin'' çok iyi bir gelişme ve daha önce hiç müzakere yapmayan tarafların bir masada olması nedeniyle anlamlı olduğunu kaydetti.

Maas, zirvede özellikle İdlib konusu ile Suriye'deki siyasi sürecin görüşüleceğini vurguladı.

Çekya Dışişleri Bakanı Petricek de basın özgürlüğünün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, gazetecilere saldırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Petricek, Kaşıkçı konusunda soruşturma sonucunu bekleyeceklerini ve Çekya'nın AB'nin bu konudaki pozisyonuna katkıda bulunacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • A.A.H.7 5 yıl önce Şikayet Et
    irana yapilani suudi arabistana yapin. hodri meydan. gücünüz yetiyorsa hayde.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    NSU Verfassungsschutz ne oldu maas birak bu ayaklari önce almanyada olanlara bir kerede olsa tepki ver yalandan kina bari ama nerde barbar german öldürdün türklerin hesabini türkiye sormaya bilir ama Allah soracak alman irkin tek bir fermani cenneti göremeyecek buna schindler dahil o para icin yahudileri sakladi katil irk ama bunu benden daha iyi biliyorsunuz
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin maas sen önce avrupali ortaklarinla almanyada nazi katliamlarina öldürdünüz dönerci taxici temizlikci kaynakci larin hesabini ver sizin arabistandan ne farkiniz var 45 senedir yasiyoruz görüyoruz insan hakki dedinmi dünyada almanya en son sirada yalan mi üstün akilli irksiniz ya yabancilari nasil kullaniyorsunuz hakkini yiyorsunuz onlari anlat
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    silah satışına devam
    Cevapla
  • Çamlıca 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Maas halkınız. Hiçte öyle demiyor yani. İstanbulda öldürüldü diyor arada uçurum var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi