AK Parti'den 'Melih Gökçek' açıklaması

Hayati Yazıcı MHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiaları için, "Melih Gökçek'i iş olsun diye görevden almadık." dedi.

GİRİŞ 25.10.2018 11:30 GÜNCELLEME 25.10.2018 16:14
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazıcı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ittifak çıkışını şöyle değerlendirdi;

"Türkiye siyasetine gündeme ittifak konuşmalarının değerlendirmelerin oturduğu günden bu yana Cumhur İttifakı'na konu alan dışında ittifak yapılacak alanlar gündeme geldiğinde Cumhur İttifakı ayrı tutulmuştur. Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. Cumhur İttifakı'nı hep yerel seçimlerden ayrı tuttuk.  Cumhur İttifakı burada bitti mi? Türkiye yeni sisteme geçiş gerçekleştirdi.Yeni sistemin siyasal kültürünün oluşturulması gerekir. Parlamento siyasi parti ilişkileri bu süreci besleyici unsurlardır. Gerek Meclis gerek Meclis dışında bu birlikteliği sürdürme gayreti içerisindeyiz.

BAHÇELİ KARARLILIĞINI GÖSTERDİ

Bunun somut bir örneğini dün yaşadık. Erken emeklilik önerisi yaşadık. Sayın Bahçeli müdahalesini radikal biçimde gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı konusunda kararlı olduğunu göstermek için dünkü davranışını gerçekleştirdiği düşüncesindeyim."

 

 



MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Yazıcı MHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiaları için "Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım. " dedi.

Yazıcı sözlerine şöyle devam etti;

"Bizim seçim takvimi çalışmamız karara bağlanmadı. Hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki hafta MYK toplantımız var, orada takvim netleşir. Çalışmalarımızı tahminen söylüyorum, aralık ayı sonuna kadar bitiririz. İttifak eden partiler ne kadarsa bir önceki seçimde aldıkları oyların toplamı yazılıyor. Bu bir öngörüdür. Siyasette matematik yok. Partiler arasında ittifak yaptık şeklinde bir deklerasyon olmasa bile sandıkta bu ittifak yapılır. 

GÖKÇEK'TEN YAZICI'YA CEVAP GELDİ

MHP'nin Ankara'dan aday gösterileceği konuşulan Melih Gökçek, kendisi için "İş olsun diye görevden almadık" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya yüklendi. Gökçek "Sabrımı taşırma, vallahi tozunu atarım" dedi.

NACİ BOSTANCI MÜDAHALE ETTİ

İkili arasındaki tartışmaya AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı müdahale etti. Bostancı, "Sayın Gökçek, uzun yıllardır AK Parti içerisinde görev yapmış bir arkadaşımız. Ankara'da büyük işler yaptı. Hayati Bey ne kast etti bakmak lazım. Gökçek ne çıkardı buradan, neye göre cevap verdi. Mutlak suretle hukuki kusurla istifa gerçekleşmiş gibi değerlendirmek doğru değildir" dedi.

 

YORUMLAR 33
  • Salih Zeki Yazıcı 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber
    Cevapla
  • AlpKaan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayati bey gerçekten çok ayıp etmiş.. İnsandır hata eder, ama böyle tecrübeli bir politikacı (Reisin tabiriyle) dava arkadaşını töhmet altında bırakan bir açıklama yapmamalıydı.. Kaldı ki; Melih bey bu iddialara ben AK partiliyim diye cevap vermişti..
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Azizim Erdoğan beye iletile;kardeşlerimizin kavga etmesini istemiyoruz,seçim arafesinde olacak şey değil bunlar,her ikisininde emeği çok,olmuyor böyle,bize yakışmıyor.
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gökçek istifa etmemişmiydi
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Melih gokcegin kisisel servetine bakin,nasil durust ,gorev askiyla tana biri oldugu anlasilir.yok iyiymis,yok sadikmis.akp secimde kaybetsin,ilk o terkeder gemiyi,birakin allah askina .40 yilin gokcegini kime anlatiyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor