İşte Erdoğan ve Trump’ın Halk Bankası diyaloğu

ABD başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde yaşanan Halk Bank görüşmesinin detayları ortaya çıktı.

İşte Erdoğan ve Trump’ın Halk Bankası diyaloğu
İşte Erdoğan ve Trump’ın Halk Bankası diyaloğu
GİRİŞ 03.11.2018 08:15 GÜNCELLEME 03.11.2018 08:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat bugünkü köşesinde ABD başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde yaşanan Halk Bank görüşmesini aktardı. 

1 Kasım 2018 Trump-Erdoğan telefon görüşmesinin ana gündem maddesi, karşılıklı bakan yaptırımlarının kaldırılması ve eş zamanlı açıklamaydı. İki ülke ilişkilerinin normalleşme sürecindeki önemli adımdı. ABD Başkanı Trump, “Yaptırımları kaldırıyoruz, normalleşme yönünde önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Rahip Brunson’ın yargılanma sürecinin bitmesi ve ülkesine dönmesinin ardından yaptırımların kaldırılması konusunda her iki ülkeden de güçlü mesajlar verilmişti. Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ulaştı. ABD, iki bakana yönelik yaptırımları kaldıracağı bilgisini Ankara’ya iletti. 1 Kasım’da iki liderin görüşmesinde de yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamanın Beyaz Saray ve Cumhurbaşkanlığı’ndan eş zamanlı yapılmasına karar verildi. Sadece bu değil, Trump’ın telefonda “Kaldırıyoruz” sözlerinden sonra edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli bir talebini yineledi. Aralarında şu önemli diyalog geçti. 

Erdoğan: Biliyorsunuz, Halk Bankası süreci devam ediyor. Artık bu soruşturma sürecinin de düşürülmesini istiyoruz. Normalleşme sürecinde önemli bir adım olacaktır.

Trump: Hazine Bakanlığımla görüşüp nasıl bir yöntem izleyeceğiz, nasıl olacağına bir bakacağım.

Ankara’daki bilgi, soruşturma dosyasının ABD Adalet Bakanlığı’ndan Güney Bölgesi Savcısı’na gönderildiği yönünde. İdari bir kararla da bunun kaldırılabileceği düşünülüyor. Görüşmede Trump’ın bu konuda bilgi vereceğini söylediği belirtiliyor.

Gözler artık Paris’te.

Telefon görüşmesinde liderler Paris’te görüşmek üzere sözleştiler.

11-12 Kasım tarihlerinde yapılacak Paris Barış Konferansı’nda iki lider bir araya gelecek.

YORUMLAR 9
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz sakin programlarini yumusatmasin vazgecmesin. Adamlari program gidisatimiz rahatsiz etmiski satranc tahtasindaki atlarini feda etmisler yani adamlar buyuk lokma icin kucugunu feda etmisler. Bunlari gorup uyanik olmamiz lazim. Milli ve yerli projelerle devam etmeliyiz bu yerleri askeri koruma altina almaliyiz.
    Cevapla
  • Samet Akcan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd den dost olmaz diyenler ne dostu. reis yakalamış adamları istediklerini almaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Muzazzam bir haber. Halkbank hisseleri 30 tl leri gorebilir.
    Cevapla
  • Bir Ak Partili 5 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti ile MHP nin anlaştıkları yerlerde ittifak yapmaları elzemdir. Hainler iş birliği yaparken bizim seyretmemiz ve belediyeleri onlara kaptırmamız nasıl izah edilebilir. İnatlaşmanın ve zıtlaşmanın her iki tabana da faydası yoktur. Parti yöneticileri bu vebalin altından kalkamayacaktır. Uyanın!
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin eli kuvvetli çok şey biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam