Evren emretti Soyer idam istedi

12 Eylül’ün işkenceci savcısı Nurettin Soyer’in Kenan Evren’in emriyle onlarca ülkücü hakkında idam cezası istediğini ifade eden AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, “Tunç Soyer’in, babasının doğru veya yanlış yaptığını dile getirmesi lazım. Soyer’in bu idamlara karşı açıklaması var mı?” diye konuştu.

Evren emretti Soyer idam istedi
Evren emretti Soyer idam istedi
GİRİŞ 06.03.2019 16:05 GÜNCELLEME 06.03.2019 16:05
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş 12 Eylül’deAnkara Cumhuriyet Savcısı Nurettin Soyer’in oğlu olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in “geçmişi bırakalım” demek yerine o dönemki idamlarla ve işkencelerle ilgili beyanat vermesi gerektiğini söyledi. Bu sadece bizim meselemiz değil topyekûn bir meseledir diyen Tuğrul Türkeş; “O dönemde onun idam cezası verdiği çocukların aileleri var. Esas mağdur olanlar, acı çekenler, konuşması gereken o ailelerdir. Kenan Evren’in ‘Ben bir tek solcuları astı dedirtmem, bir de sağdan bulun dedim. İki taraftan da adam astırdım’ beyanı var. Mustafa Pehlivanoğlu gibi birçok kardeşlerimiz şehit oldular. Bir diğer nokta da elbette suç çocuğuna geçmez. Ama 12 Eylül Savcısı Nurettin Soyer’in şimdi İzmir Büyükşehir’den aday olan çocuğu Tunç Soyer; ‘Bunlar geçmişte kaldı, bırakalım bunları’ diyor; ama ölenler var, onların aileleri var, ortada acılar var, nasıl bırakıp geçilecek bunlar?” şeklinde konuştu.

Evren’in sözlerini hatırlatanTuğrul Türkeş; “Kenan Evren’in ‘sağdan da iki kişiyi buldular, sallandırdılar’ diye açık beyanı var. Sallandıran kim? Ankara sıkıyönetim savcısı Nurettin Soyer; yani İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer. Peki Tunç Soyer’in bu idamlara karşı açıklaması var mı? Bunu bir anlatması lazım İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın, bunlarla ilgili görüşü nedir? Tarihe bırakalım tamam da onun görüşü nedir bu konuda? Yani Tunç Soyer; “Babam adil bir adamdı, bunların asılması lazımdı” mı diyor yoksa “ülkücülerin asılması haksızlıktır, haksız yere idam edilmiştir” diyebiliyor mu?” dedi. Bugün ben AK Parti Ankara Milletvekili olarak rahmetli Alpaslan Türkeş ile ilgili bir mevzu olduğunda açıklama yapıyorum, diyen Tuğrul Türkeş; Tunç Soyer’in de açıklaması yapması gerektiğini söyledi.

Yeni Akit

YORUMLAR 20
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    sen kendi babanın 27 mayıs daki darbeciliğini anlat önce pişekar
    Cevapla
  • musa(çimuha) 5 yıl önce Şikayet Et
    kenan evren yargılansın.gıyabında ceza verilsin.
    Cevapla
  • hurmiye KALABALIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Hesap vermeli bunlar resmen katil.
    Cevapla
  • Recai 5 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizde kişinin babasına bakılmaz kendisine bakılır.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse babasının yaptıkları nedeniyle yargılansın demiyor zaten. Babasının yaptığını onayladığını söylüyorsa aynı zihniyette değildir diyebiliyor musun? Ama oy verecek kişinin oy vereceği kişinin zihniyetine bakması kadar doğal bir şey yoktur. Kimse zamanında işkence yapmış birinin aynı zihniyetteki ve babasının yaptıklarını doğru bulan oğluna oy vererek vatanseverlerin kemiklerini sızlatmak zorunda değil. Bunu yapan midesizlere de zamanı gelince söyleyecek sözümüz vardır elbet.
    Cevapla
  • aden 5 yıl önce Şikayet Et
    babam doğru yaptı derse, onu desteklerse? zihniyetin devamı. katran hesabı yani... adamlar sadece babasına değil dedesine büyük büyük dedesine bile bağlı ve onun yolundan gidiyor.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    tuğrul beyin babası da 60 darbesini radyodan okuyan şahıs ama darbeyle alakası yk
    Cevapla
  • Tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    can söylediğiniz çok büyük bir yalan 1960 darbenin en büyük destekçisi türkeştir üç devlet adamın idam edilmesinden sorumludur.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuğrul Beye sorsan babasının kandırıldığını söyleyecektir ve haklıdır. Ama Tunç Soyer babasının yaptıklarını doğru buluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı