Mevlüt Uysal: Söylediklerim vaat değil, yaptıklarım ortada

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Celaliye Meydanı’nda düzenlenen mitingde, “Benim söylediklerim sadece vaat değil. Geçmişte yaptıklarım ortada. Geçmişte yaptıklarımın daha iyisini Büyükçekmece’de yapacağız” dedi.

GİRİŞ 21.03.2019 17:14 GÜNCELLEME 21.03.2019 17:38

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sabah kahvaltıda Güzelce Mahallesi sakinleri ile buluşan Uysal daha sonra da Mimaroba’da bir huzur evini ziyaret ederek yaşlıların elini öptü hayır duasını aldı.

 

 

BÜYÜKÇEKMECE’NİN HİÇBİR YERİNE HİZMET GELMEDİ

Başkan Uysal öğleden sonraki programlarına Kamiloba ve Celaliye Mahallelerindeki esnafı ziyaret ederek başladı. Başkan Uysal’a Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da eşlik etti. Buralardaki esnaf ve kahvehane ziyaretlerinin ardından Başkan Uysal, Celaliye Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran mahallelilere seslenen Başkan Uysal, “Belde belediyeleri kapatıldığı 2009’dan beri buralara hizmet uğramadı. O günden bu güne buraya tek bir çivi çakılmadı. Daha çok hizmet gelsin diye buralar Büyükçekmece’ye bağlandı ama hizmet gelmedi. Kumburgaz’a gelmedi, Mimar Sinan’a da gelmedi, hiçbir yere gelmedi” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra halk görev verirse Büyükçekmece’nin kaderini değiştireceklerini ifade eden Uysal, “Coğrafi olarak İstanbul’un, belki de Türkiye’nin en güzel ilçesi Büyükçekmece. Ama hak ettiği hizmeti 25 yıldır alamadı. AK Parti Hizmet Belediyeciliği ile tanışamadı. İnşallah 31 Mart’tan sonra Büyükçekmece’yi de AK Parti Hizmet Belediyeciliği ile tanıştıracağız ve coğrafi olarak İstanbul’un en güzel ilçesini en yaşanılabilir ilçelerden biri haline getireceğiz” diye konuştu.

 

 

Büyükçekmece’deki çarpık kentleşmeye ve imar sorununa da değinen Başkan Uysal, “Her gittiğim yerde ilk olarak imar sorununu çözeceğimi söylüyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda çok fazla şikayet geliyor. Büyükçekmece’de bir mahalleden başka bir mahalleye gitmek imkansız neredeyse. E-5’e çıkmadan bir yere gitmek çok zor. Hastanede işiniz olsa, ilçe merkezinde bir işiniz olsa git gidebilirsen. Belde belediyeleri kapatılırken imar planları birleşsin diye bu karar alınmıştı. Ama bu çalışmalar yapılmadı” dedi.

BURADAKİ KAPALI PAZAR YERİ KAMYON GARAJI GİBİ

Büyükçekmece sahilinin Türkiye’nin en iyi sahili olduğunu ve 30 kilometrelik sahilin ancak 3 kilometrelik kısmının aktif olarak kullanıldığının altını çizen Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buranın sahili Florya’dan daha güzel ama belediye hizmeti olmayınca bir işe yaramıyor. Biz inşallah sahilden başlayarak önce sahil güzelleştirmesi daha sonra bunun üst yapılarını, her mahallenin birbirine bağlanmasını, çocuk ve gençler için halı sahaları, spor merkezlerini yapacağız. Benim söylediklerim sadece vaat değil. Geçmişte yaptıklarım ortada. Geçmişte yaptıklarımın daha iyisini Büyükçekmece’de yapacağız. Başakşehir’de her mahallemize spor parkı yaptık. Kapalı pazar yeri yaptık. Kapalı pazar yeri burada da var ama sadece üstü kapalı. Kamyon garajı gibi. Gidip Başakşehir’deki kapalı pazar yerlerini görsünler. Otoparkı, yürüyen merdiveni, asansörü, ısıtması, havalandırması ile dünyanın en lüks kapalı pazar yeri. ”

BÜYÜKÇEKMECE’YE METRO VE METROBÜS GELECEK

Büyükçekmece’ye kadar uzatılacak metro ve Metrobüs ile ilçenin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununu çözeceklerini kaydeden Uysal, “Metrobüsü önceden Büyükçekmece’ye getirmeyeceğini söylerken şimdi ne oldu da fikir değiştirdi?” diyenlere şu cevabı verdi: “İBB Başkanı olduğumda, Metrobüsün Silivri’ye kadar uzatılamayacağını söylemiştim. Çünkü Metrobüsün günlük yolcu taşıma kapasitesi 500-600 bin yolcu olmasına rağmen bu rakam 950 bin yolcuya çıkmıştı. Biz Metrobüsü uzatmış olsaydık hem eski yolculara hem de yeni yolculara zorluk olacaktı. Şimdi ise teknik olarak mümkün. Çünkü geçen hafta açtığımız Halkalı-Gebze Banliyö Hattı ile Metrobüs yolcusunun bir kısmı bu banliyö hattını kullanacak. Dolayısıyla Metrobüste bir rahatlama olacak. Biz de şimdi bu rahatlamadan dolayı Metrobüsü Büyükçekmece’ye kadar uzatabileceğiz. Büyükçekmece’ye sadece Metrobüs gelmeyecek metro da gelecek. İnşallah Yenikapı’dan başlayacak metro hattı Büyükçekmece merkeze kadar gelecek.”

BEBEĞE ALTIN TAKTI

Başkan Uysal Kamiloba’daki esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın Umay Ecem Erol isimli bebeğine altın takarak bebeğe sağlıklı bir ömür diledi ve ailesi ile sohbet etti.



5 YIL İÇİNDE 25 YILDA YAPILAMAYANLARI TELAFİ EDELİM

Uysal Celaliye’deki mitingin ardından Muratçeşme Mahallesi’ndeki Kiptaş Konutlarında yaşayan vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Büyükçekmece projelerini anlatan ve 31 Mart Yerel Seçimleri için destek isteyen Uysal, ‘İşi sağlam tutalım. Gerçekten iyi bir hava var. İnşallah Büyükçekmece’ye 31 Mart’ta hizmet belediyeciliğini getirelim. inşallah. Hep beraber yapalım bunu. O zaman göreceksiniz ki çok şey değişecek’ diye konuştu.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!