Erdoğan'dan heyecanlandıran Ayasofya açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın cami statüsüne sokulması, ücretsiz girişin sağlanması, yasal düzenlemelerin yapılması, bazı mimari müdahalelerin çalışılması ve ibadete açılması konusunda detaylı bilgiler verdi.

GİRİŞ 30.03.2019 00:26 GÜNCELLEME 30.03.2019 03:17
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında Ayasofya ile ilgili heyecanlandıran gelişmelerin yaşanacağının müjdesini verdi.

 

 

"AYASOFYA CAMİ Mİ, MÜZE Mİ?"

Ayasofya'nın aslında bir cami olduğunu ve öncelikle bu statünün yeniden kazandırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bunun için yasal düzenlemelerin ve bazı mimari müdahalelerin yapılacağını, ardından da buraya ücretsiz girişin sağlanacağını ifade etti.

 

 

Erdoğan ayrıca, Ayasofya'nın ibadet açılmasıyla ilgili de planlamaların daha sonra yapılacağını belirtti.

"AYASOFYA BİR CAMİDİR, ÖNCE ONU ASLİ KÜNYESİNE SOKMAK LAZIM"

Başkan Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Önce tabi, Ayasofya müze midir, cami midir? Önce bunu çözmemiz lazım. Müze statüsünü Ayasofya yeni kazanmıştır. Çok eski değil. Önce Ayasofya'yı o asli künyesine sokmak lazım. Ayasofya aslında bir camidir.

ÜCRETSİZ GİRİŞ OLACAK, YASAL DÜZENLEMELER, MİMARİ MÜDAHALELER YAPILACAK

Öncelikle Ayasofya'ya ücretsiz girişi sağlamamız lazım. İçeride bazı mimari müdahalelerin yapılması lazım. Girişlerin daha rahat olabilmesi için zemin yoklamalarının yapılması lazım. Oradaki manevi havayı aslına rücu ettirecek bir adımın atılması lazım.

İBADETE AÇILMA KONUSUNDA YOL HARİTASI İÇİN ÇALIŞILACAK

Seçimden sonra dedik, bunu oturup çalışalım. Yasal adımları atalım. Burayı artık "Ayasofya Camii" olarak devreye sokalım.

İbadete açılma safhasıyla ilgili olarak da yol haritamızı, planlamamızı ona göre daha sonra yapalım dedik. Ve inşallah süreci bu şekilde yürüteceğiz."

 

YORUMLAR 97
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmed'in vakfiyesi unutulmamalı ve burası aslına uygun camii haline getirilmelidir. Egemen bir ülke isek gereği yerine getirilmelidir.
    Cevapla
  • Osmanlıyız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya zaten tapu kaydında. Camii kebir olarak geçiyor.Fatıh Sultan Mehmed Hanın tapulu vakfiyesi.TUM keferelere inat hemen ibadet haneye tevdi edilmeli.
    Cevapla
  • s.yildirim 4 yıl önce Şikayet Et
    samimi olarak belirteyim; cami olduğunu görürsem kurban keseceğim diye adamıştım. yaşım 44,olurda göremezsem diye, oğullarıma vasiyet etmeyi düşünüyordum.gurur ve başkanimiza dua ile kendim keseceğim inş. Allah a şükürler olsun ki bu iş olacak inşallah.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    ayasofyanın adı FETİH CAMİİ olsun
    Cevapla
  • Demirbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah gidip ilk namaz kilanlardan olurum ama yogun guvenlik onlemi alinmali avrupanin yumusak karni ayasofya atam dedem fatih sultan mehmet han in kilic hakki ve bize emanetidir torunlarina yani bizlere armaganidir insallah namaz kilmak nasip olur . Provakasyon lara dikkat edilmeli .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...