CHP'den İstanbul'da 13 ilçe için oy sayım durdurma başvurusu

CHP, 13 ilçede ilçe seçim kurullarının verdiği oy sayım kararlarının kaldırılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP'den İstanbul'da 13 ilçe için oy sayım durdurma başvurusu
CHP'den İstanbul'da 13 ilçe için oy sayım durdurma başvurusu
GİRİŞ 03.04.2019 13:39 GÜNCELLEME 03.04.2019 15:43
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

CHP, İstanbul’da 12 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

 

 

CHP, dün 7 ilçe için benzer bir başvuru yapmış ancak YSK kararıyla yeniden sayım kararı verilmişti.

'CHP'NİN DE OYLARI' ÇALINDI DEDİ AMA...

 

 

İmamoğlu Anıtkabir’de protokolü hiçe sayıp kendini “İBB Başkanı” olarak tanıttığı saatlerde İstanbul’da CHP’nin il başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan bir açıklama geldi.
Çalıntı oylarla, geçersiz oyların yeniden sayımı tartışmalarının devam ettiği sırada CHP’liler “bizim de oylarımız çalınmış” dediler. İşte tam bu noktada Kaftancıoğlu, yeniden sayım sayesinde İmamoğlu’nun yaklaşık 5 bin oy daha kazanacağını iddia etti.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI

Ancak ne hikmetse aynı Kaftancıoğlu, oyların yeniden sayımının başlamasıyla, ağız değiştirdi, hatta attığı tweeti sildi. Sonra da İstanbul İl Seçim Kuruluna başvuru yapıp gece 23.00 sularında oy sayımını durdurttu.

Oylar sayılsa “bizim de oyumuz çalındı” diyen CHP’nin oyları 5 bin kadar artacakken ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bunu resmen açıklarken, bir anda fikir değiştirip, “sayılmasın” dediler.

İstanbul İl Seçim Kurulu da skandal bir kararla, CHP’nin bu başvurusunu kabul etti.

CHP SABAH BAŞKA AKŞAM BAŞKA!

CHP’nin il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabından 'CHP'nin de oyları çalındı' diyerek İstanbul'da oyların yeniden sayılması gerektiği yönünde attığı tweetin ardından aynı saatlerde CHP Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "Geçersiz oylar yeniden sayılamaz" açıklamasında bulunarak yaşadıkları paniği gözler önüne serdi.

2014'TE ARADAKİ BÜYÜK FARKA RAĞMEN BÜTÜN SANDIKLARA İTİRAZ ETMİŞTİ

YSK'ya yapılan itiraz başvurularını eleştiren CHP yönetimi 2014 yerel seçimlerinde İstanbul'da bütün sandıklara itiraz etmişti.

CHP 2014 yılında gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 1 milyon oyun hatalı olduğunu açıklamıştı.

"SORUN YOK DİYORSANIZ, ÇEKİNECEK BİR ŞEY YOK" DEMİŞLERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte basın toplantısı düzenlemiş, 3 bin 500'den fazla sandıktaki sonuçlarda hata tespit edildiğini, sonuca itiraz edeceklerini belirterek, AK Parti'den itiraza destek vermesini isteyerek, "'Sorun yok' diyorsanız çekinecek bir şey yoktur" demişti.

YORUMLAR 242
  • Akn 5 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa orada mi daha çok caldiniz
    Cevapla
  • kadir baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Her seçimde itiraz babası chp neden sayımdan kaçıyor.2014 yılında yalovada itiraz eden Muharrem ince ak parti kazanmıştı itiraz sonrası 153 oy chp ye geçti chp kazndı.Onutanların dertleri büyük
    Cevapla
  • Bayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazik cok yazik Birde bunlar vatana Ait partiler Yokkkk pasam bunlarin amaci Devleti milleti kurban edip gitmek yapilan onca güzel Seyleri hice sayan kesime yaziklar olsun Millet hak edildiyi gibi yasar Batinin sizi düsündügünü sanan kesime bir cevap deyeriniz sifir Kurbansiniz ...yasasin Erdogan
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Sandık görevlilerini bir araştırın nasıl yanlışlık yapabiliyorlarrrrrr
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    niye seçim çetesinin yaptığı hırsızlık hileler ortaya çıkacak fetö başkanlığında chp pkk ile kurduğı çete emniyet iç işleri bakanına ihbar ediyorum soruştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler