AK Parti'den İstanbul için son hamle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti itirazlarını tamamladı. YSK'nın son verdiği karar: Bundan sonraki süreçte sadece olağanüstü durumda itiraz edileceği yönünde...

AK Parti'den İstanbul için son hamle
AK Parti'den İstanbul için son hamle
GİRİŞ 09.04.2019 10:20 GÜNCELLEME 09.04.2019 10:22
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner / Haber7.com

Bu sürecin ne anlama geldiğini Av. Mehmet Sarı'ya sorduk. Mehmet Sarı konuya ilişki çarpıcı tespitlerde bulundu.

YSK İstanbul süreciyle alakalı AK Parti'nin itirazına ret kararı verdi. AK Parti yetkilileri ise bu karara yönelik olağanüstü itiraz hakkını kullanacaklarını söyledi. Olağanüstü itiraz hakkı nedir? Şartları nelerdir?

 

 

Sarı bu sürecin "298 sayılı kanunun 130. maddesi uyarınca, YSK'nın vermiş olduğu ret kararına karşı olağanüstü itiraz yolu mevcut. YSK her ne kadar bir karar ihdas etmiş olsa da, bu karara karşılık başka somut delil ve belgelerin ortaya çıkması durumunda olağanüstü itiraz yoluyla tekrar YSK'ya kararını gözden geçirilmesi talep edilebilir." dedi.

YSK 31 İLÇEDE RET KARARI VERMİŞTİ

AK Parti tarafından İstanbul'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarının tamamının sayılması talep edildi. Buna karşılık 31 ilçenin oylarının tamamının sayılması talebi, YSK tarafından reddedildi. AK Parti YSK temsilcisinin verdiği bilgiye istinaden, sadece örnek olarak ifade edilen, 51 sandığın tamamının sayılmasını ve bu anlamda 31 ilçenin tamamının sayılması reddedildi. Dolayısıyla şu şartlar altında artık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi oylarının 31 ilçe kapsamında tamamının sayılması talebini reddedilmiş durumda.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ DURUMU NASIL OLUR?

Fakat, şöyle bir durum söz konusu, 298 sayılı kanunun 130. maddesi uyarınca, YSK'nın vermiş olduğu ret kararına karşı olağanüstü itiraz yolu mevcut. YSK her ne kadar bir karar ihdas etmiş olsa da, bu karara karşılık başka somut delil ve belgelerin ortaya çıkması durumunda olağanüstü itiraz yoluyla tekrar YSK'ya kararını gözden geçirilmesi talep edilebilir. AK Parti temsilcisi, her ne kadar YSK böyle bir karar vermiş olsa da biz sandıklarda yapacağımız yeni tespit ve deliller ile olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak başvuracağız denildi. Ortaya çıkacak yeni delil ve belgenin tespiti ile bunlar gerekçe gösterilerek olağanüstü itiraz hakkı kullanılacaktır.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • S.UYSAL 5 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkların sayılmasından chp ve diğer müttefikleri neden korkuyor.YSK.neden yanaşmıyor.180 - 200 oyu sıfır yazan adam öteki sandıklarda ne yapmaz.Bak kardeşim Adana da Antalyada chp kazandı.Hayırlı olsun.Başarılar dileriz.Kendine güveniyorsan elli defa sayın yüz defa sayın sağdan sayın soldan sayın aşağıdan sayın yukarıdan sayın dersin kendine güvenirsin.Yüzde 6 sında oy farkı 14000 bine iniyorsa sen bundan şüphelenmez misin?Ne yani demek ki bir şeylerinin ortaya çıkmasından korkuyorlar.Mazbata acelesini ve ziyaret defteri İ.B.B. İfadesini buna mı yorsak acaba!
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    YSK seçimleri iptal için neyi bekliyor!! Halk infial içinde!!
    Cevapla
  • HALK 5 yıl önce Şikayet Et
    İnfial içinde değiliz demokrasi sonuçlarını izliyoruz
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    seçim yenilenmeli hırsızlar yargılanmalı ysk soruşturulmalı
    Cevapla
  • Ilhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar usulsuzluk var kene halen ysk ret karari veriyor anlam vermek cok zor.niye secime gittik ozaman chp vereydiniz istanbul belediye baskanligini secimsiz.butun sahtekarlik yapan sandik gorevlilerini 5 ve ya 10 yil hapis cezasi vereceksin utanmaz hirsizlar.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    YSK neye göre red kararı verebiliyor.hrşey böyle ayyuka çıktıktan sonra red kararı vermesi... YSK yıda araştırın. bak neler çıkacak neler.müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?